Το Toyota Hybrid ετοιμάζει πρωινό για 171 άτομα

Πώς; Με την ενέργεια που παράγει, όταν φρενάρει!

Η ανάκτηση της ενέργειας και η επαναχρησιμοποίησή της από το Toyota Hybrid είναι πραγματικά ένα από τα εκπληκτικά επιτεύγματα αυτής της τεχνολογίας.

Η Toyota για να την εξηγήσει τη συνδέει με την καθημερινότητα, με ένα απλό παράδειγμα που υπάρχει στη ζωή όλων μας: το πρωινό.

Toyota Barista - Δείτε το video

Το Barista Project χρησιμοποίησε το αγωνιστικό Toyota Hybrid TS040, που έτρεξε εικονικά έναν γύρο της πίστας Le Mans, με όλα τα σημεία επιτάχυνσης και πέδησης της πραγματικής πίστας, δείχνοντας ξεκάθαρα πώς τα Συστήματα Ανάκτησης Κινητικής Ενέργειας (KERS) τροφοδότησαν με την ανακτημένη ενέργεια τις ηλεκτρικές συσκευές! Με οδηγό τον Kuzuki Nagajima, ετοίμασε πρωινό για 171 άτομα φτιάχνοντας 171.4 φλιτζάνια καφέ, 83.3 φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και 57.7 τηγανιτά αυγά.

Με αυτό το χειροπιαστό παράδειγμα τα 6.000.000 Joules που παράχθηκαν πήραν τη μορφή ενός λαχταριστού πρωινού και σίγουρα απέδειξαν την ποσότητα ενέργειας που εξοικονομεί ένα Toyota Hybrid με το φρενάρισμα.

/

Έτσι και στην καθημερινή χρήση ενός Toyota Hybrid, η ενέργεια που εκλύεται με την πέδηση, δε χάνεται, αλλά συγκεντρώνεται από το σύστημα στην υβριδική μπαταρία, φορτίζοντάς τη. Από την υβριδική μπαταρία, αντλεί ο ηλεκτροκινητήρας την ενέργειά του και μας κινεί αποκλειστικά μόνος του στην πόλη, ή σε συνέργεια με τον βενζινοκινητήρα σε μεγαλύτερες ταχύτητες εκτός πόλης.

/

Δείτε ακόμα

Η Toyota πρώτη σε αξιοπιστία Η Toyota πρώτη σε αξιοπιστία Με 14 θέσεις στο Top10 διαφορετικών κατηγοριών είναι ο μεγάλος νικητής στην Έκθεση TÜV 2016. Η Toyota εγκαινιάζει το KINTO για υπηρεσίες κινητικότητας Η Toyota εγκαινιάζει το KINTO για υπηρεσίες κινητικότητας Στόχος είναι να παρέχονται όλα τα είδη υπηρεσιών που σχετίζονται με τη μεταφορά ατόμων. H Toyota σας προστατεύει πάντα H Toyota σας προστατεύει πάντα Προλαμβάνουμε όλοι τη νόσο Covid-19 με μερικά απλά μέτρα πρόληψης. Η Toyota εγκαινιάζει το KINTO για υπηρεσίες κινητικότητας Η Toyota εγκαινιάζει το KINTO για υπηρεσίες κινητικότητας Στόχος είναι να παρέχονται όλα τα είδη υπηρεσιών που σχετίζονται με τη μεταφορά ατόμων.