1. New Cars

Αποκτήστε το με 9.000€ επιδότηση

Κάντε δικό σας το Toyota bZ4X, από 35.990€, με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3».
Το όφελος της επιδότησης μπορεί να φτάσει έως και τα 16.000€ υπό προϋποθέσεις για φυσικά πρόσωπα, ενώ με έως και 500€ επιδοτείται η απόκτηση οικιακού φορτιστή.
Μάθετε περισσότερα (Opens in new window)

All Electric. All-wheel Drive.

Ο δυναμικός SUV σχεδιασμός συναντά την ηλεκτροκίνηση δημιουργώντας την απόλυτη οδηγική εμπειρία. Απολαυστικό στην οδήγηση, εύκολο στη φόρτιση και εξαιρετικά ευέλικτο, το νέο Toyota bZ4X αποτελεί την επιτομή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Πλούσια εξοπλισμένο 

Υποδεχθείτε το νέο Toyota bZ4X και απολαύστε την πιο ισχυρή SUV σχεδίαση με το κορυφαίο σύστημα τετρακίνησης και την πιο προηγμένη γενιά αμιγώς ηλεκτρικών κινητήρων της κατηγορίας.

arrow right
arrow left
 • Δημιουργήθηκε για να ξεχωρίζει

  Η ηλεκτροκίνηση φέρει την αυτοπεποίθηση σε κάθε σας μετακίνηση

 • Πρακτικότητα και πολυτέλεια

  Η ευρύχωρη καμπίνα και το υψηλής αισθητικής εσωτερικό προσφέρουν μια εκλεπτυσμένη άνεση

 • All Electric τεχνολογία αιχμής

  Η μπαταρία διαθέτει αδιαβροχότητα σε βάθος βύθισης 50 εκατοστών

 • Πέρα από κάθε ορίζοντα

  Κατασκευασμένο με αυτονομία που ξεπερνά τα 500 χλμ. με μία μόνο φόρτιση

 • Ευφυής τεχνολογία

  Εξερευνήστε ένα νέο κόσμο συνδεσιμότητας με το νέο σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect+

 • Σχεδιασμένο με έμφαση στην ασφάλεια

  Προηγμένα συστήματα ασφάλειας προστατεύουν εσάς και τους γύρω σας

 • Το ταξίδι μέσα από νέες διαστάσεις

  Κορυφαία ευρυχωρία και ποιότητα συντροφεύουν κάθε σας ταξίδι

 • Για να χωρά τα πάντα

  Το ευρύχωρο σαλόνι με το επίπεδο δάπεδο εξασφαλίζουν απόλυτη άνεση στο εσωτερικό για όλους τους επιβάτες

 • Κορυφαία εγγύηση

  Διαθέτει μπαταρία με εγγύηση απόδοσης 11 χρόνων ή 1.000.000 χλμ.

POST https://aph-webcarconfig.toyota-europe.com/v1/grade-selector/gr/el?modelId=7fb7f6d1-dbbc-4886-98ea-d1856e3815db

Read timed out

 • Κομψότητα και SUV σχεδιασμός

  Στιβαρό και αβίαστα κομψό, το bZ4X είναι κατασκευασμένο για τη σύγχρονη ζωή εντός και εκτός πόλης. Η κομψή σιλουέτα αιχμής του ηλεκτρικού bZ4X σε συνδυασμό με την επιβλητική SUV παρουσία που εκπέμπει σιγουριά, δημιουργούν ένα μοναδικό σχεδιαστικό αποτέλεσμα.

Έμφαση στην αεροδυναμική
Μπαταρία
Αυτονομία
Κλιματισμός με αντλία θερμότητας
Ανακυκλώσιμα υλικά
X-MODE
Δυναμική οδήγηση

Έμφαση στην αεροδυναμική

Στοιχεία αεροδυναμικής σχεδίασης συμβάλλουν στη διαχείριση της ροής αέρα ενισχύοντας την απόδοση του bZ4X, συμπεριλαμβανομένων των αεροκουρτίνων στις γωνίες του μπροστινού προφυλακτήρα, το προσαρμοζόμενο κλείστρο της μάσκας, και το διασπώμενο spoiler οροφής που διαχέει τον αέρα και βελτιώνει την οδηγική συμπεριφορά. Σχεδιασμός που πραγματικά ξεπερνά τις προσδοκίες.

Μπαταρία

Η μπαταρία υψηλής τάσης & χωρητικότητας έχει αναπτυχθεί με γνώμονα την 25ετή τεχνογνωσία της Toyota στην ηλεκτροκίνηση καθώς και με τα υψηλότερα πρότυπα, για να διασφαλίζεται η ποιότητα, ανθεκτικότητα και αξιοπιστία (QDR) της Toyota, καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος. Η αξεπέραστη αξιοπιστία της Τοyota αποτυπώνεται στην εγγύηση απόδοσης της μπαταρίας που μπορεί να φτάσει και έως τα 11 χρονιά ή 1.000.000 χιλιόμετρα, με την προϋπόθεση ότι ο πελάτης θα πραγματοποιεί έναν ετήσιο έλεγχο - EV health check.

Αυτονομία

Η αυτονομία του Toyota bZ4X φτάνει έως και τα 513km με τη χαμηλότερη κατανάλωση της κατηγορίας από 14.4 kWh ανά 100 χλμ.

Κλιματισμός με αντλία θερμότητας

Το bZ4X προσφέρει στον βασικό του εξοπλισμό σύστημα θέρμανσης και ψύξης με αντλία θερμότητας εξασφαλίζοντας την απόδοση του συστήματος ακόμα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες, ενώ παράλληλα μεγιστοποιείται η αυτονομία του οχήματος.

Ανακυκλώσιμα υλικά

Η αποστολή της Toyota για την προστασία του περιβάλλοντος για ένα καλύτερο μέλλον δεν σταματά μόνο στην απίστευτη μηχανική. Ανακυκλώσιμα υλικά εντοπίζονται σε όλο το bZ4X για να το βοηθήσουν να προχωρήσει πέρα από το μηδέν.

X-MODE

Το σύστημα Χ-ΜΟDE προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις τετρακίνησης με επιλογή δυο επιπέδων (λάσπη/χιόνι και βαθιά λάσπη/βαθύ χιόνι). Για πραγματικά δύσκολες καταστάσεις, οι επιλογές Grip control και Downhill Assist Control μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί με τη λειτουργία Χ-ΜΟDE επιτρέποντας στον οδηγό να αντιμετωπίσει απαιτητικές off-road συνθήκες. Επιπλέον, έχει προβλεφθεί και η μπαταριά του bZ4X είναι αδιάβροχη, δίνοντας του τη δυνατότητα για διάβαση σε νερό, βάθους έως και 50εκ.

Δυναμική οδήγηση

Το bZ4X είναι κατασκευασμένο στη νέα, αφιερωμένη στα BEV οχήματα, πλατφόρμα, e-TNGA. Η e-TNGA είναι βασισμένη στις αρχές της TNGA φιλοσοφίας, δηλαδή χαμηλό κέντρο βάρους και υψηλή ακαμψία. H βασική διαφορά της e-TNGΑ είναι ότι η μπαταρία είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο, αποτελώντας μέρος του πλαισίου του οχήματος. Αυτό ενισχύει ακόμα περισσότερο το χαμηλό κέντρο βάρους δημιουργώντας μια ξεχωριστή εμπειρία οδήγησης. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με ένα νέο eAxle, που συνδυάζει τον μπροστινό ηλεκτρικό κινητήρα, τη μονάδα κιβωτίου ταχυτήτων και τον μετατροπέα σε μία συμπαγή μονάδα. Με αυτή την καινοτομία επιτυγχάνεται υψηλή ενεργειακή απόδοση, βέλτιστη απόκριση αλλά και χαμηλό βάρος.

Πέρα από το μηδέν

Η αποστολή της Toyota είναι η βελτίωση της κινητικότητας για όλους. Με το bZ4X παρουσιάζεται η επόμενη γενιά καινοτόμων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων: ένας συνδυασμός, μοντέρνας σχεδίασης και εξαιρετικών δυνατοτήτων για οδήγηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Οθόνη Πολλαπλών Πληροφοριών
Τιμόνι
Ασύρματη φόρτιση
12.3” Τoyota Smart Connect
Υλικά υψηλής ποιότητας
Εύκολος χειρισμός
Κορυφαία ευρυχωρία για όλους

Οθόνη Πολλαπλών Πληροφοριών

Ένας λεπτός, χαμηλά τοποθετημένος πίνακας οργάνων εμφανίζει σημαντικά δεδομένα όπως η ταχύτητα και η αυτονομία ακριβώς πάνω από το τιμόνι, απόλυτα εναρμονισμένος με την οπτική του οδηγού.

Τιμόνι

Η φιλοσοφία μας, ‘’χερια στο τιμόνι, μάτια στο δρόμο’’ έχει εφαρμοστεί και στο πρώτο μας αμιγώς ηλεκτρικό με μπαταριά. Όλες οι πληροφορίες που θα χρειαστείτε κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι άμεσα και εύκολα προσβάσιμες χωρίς να χρειαστεί να πάρετε τα χέρια σας από το τιμόνι ή τα μάτια σας από το δρόμο.

Ασύρματη φόρτιση

Φορτίστε το κινητό σας ασύρματα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με διάφανο καπάκι που σας επιτρέπει να ελέγχετε εύκολα ειδοποιήσεις ενώ φορτίζει.

12.3” Τoyota Smart Connect

Το bZ4X εξοπλίζεται με ευφυές σύστημα πολυμέσων με κεντρική οθόνη αφής 12,3’’ υψηλής ανάλυσης και ταχύτατης απόκρισης. Περιλαμβάνει over the air ανανεώσεις λογισμικού, cloud σύστημα πλοήγησης με live ενημερώσεις, ψηφιακό βοηθό που υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα, και μπορεί να εκτελέσει πληθώρα εντολών, συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος ή του κλεισίματος των παραθύρων, την ρύθμιση του κλίματος, την ενεργοποίηση της θέρμανσης καθισμάτων και πολλές άλλες.

Υλικά υψηλής ποιότητας

To εσωτερικό είναι σχεδιασμένο με κορυφαία ποιότητα υλικών και υφών δημιουργώντας ένα φιλόξενο περιβάλλον απαράμιλλης άνεσης

Εύκολος χειρισμός

Ενεργοποιείστε τα συστήματα τετρακίνησης, την αναγέννηση ενέργειας, το πλήρως αυτόματο παρκάρισμα και ένα πλήθος λειτουργιών, ευκολά και αβίαστα με το πάτημα ενός κουμπιού στην κεντρική κονσόλα χωρίς να αποσπάτε την προσοχή σας από τον δρόμο.

Κορυφαία ευρυχωρία για όλους

Η ευρυχωρία του bZ4X είναι μοναδική και αφορά όλους τους επιβάτες, όχι μόνο τον οδηγό και τον συνοδηγό. Οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν επίσης κορυφαία άνεση με την απόσταση μεταξύ των μπροστά και των πίσω καθισμάτων να φτάνει το 1 μετρό, η μεγαλύτερη της κατηγορίας.

Εμφάνιση που μαγνητίζει

Το Toyota bZ4X συνδυάζει την κομψή, φουτουριστική εμφάνιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με τη στιβαρή SUV σχεδίαση. Το αποτέλεσμα είναι ένα καινοτόμο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μαγνητίζει τα βλέμματα.

 • Απολαύστε μία αμιγώς εξηλεκτρισμένη οδηγική εμπειρία με το νέο bZ4X

  Το αμιγώς ηλεκτρικό Toyota bZ4X σας επιτρέπει να πηγαίνετε παντού ελεύθερα.
  Η φιλική προς τον χρήστη διαδικασία φόρτισης ταιριάζει απόλυτα στον πολυάσχολο τρόπο ζωής σας.

  *WLTP (μικτός κύκλος) από 411km έως 512km (ανάλογα με τις προδιαγραφές). Τα στοιχεία της ηλεκτρικής αυτονομίας παρέχονται για λόγους σύγκρισης και μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με παράγοντες όπως η επιλεγμένη έκδοση και το σύστημα μετάδοσης, τα πρόσθετα αξεσουάρ , το στυλ οδήγησης, οι καιρικές συνθήκες, η ταχύτητα και το φορτίο του οχήματος. Αυτοί οι αριθμοί ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν τα πραγματικά σας αποτελέσματα οδήγησης. Όλα τα οχήματα είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με την παγκόσμια εναρμονισμένη διαδικασία δοκιμής ελαφρών οχημάτων (WLTP). Συμβουλευτείτε τον υπολογιστή αυτονομίας μας για να εκτιμήσετε την πραγματική αυτονομία σας για συγκεκριμένες συνθήκες.

Συχνές ερωτήσεις

Μάθετε περισσότερα για την αυτονομία, έναν βασικό παράγοντα που επηρεάζει την απόδοση του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου. 

H ηλεκτρική αυτονομία και κατανάλωση μετρούνται σε ελεγχόμενο περιβάλλον, με βασικό όχημα παραγωγής και σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. H ηλεκτρική αυτονομία και κατανάλωση του οχήματός σας ίσως διαφέρουν από τις μετρήσεις. Η οδηγική συμπεριφορά, καθώς και άλλοι παράγοντες (όπως οι συνθήκες του οδοστρώματος, η κυκλοφοριακή κίνηση, η κατάσταση του οχήματος, ο εξοπλισμός, το φορτίο, ο αριθμός επιβατών κλπ.) διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μέτρηση της ηλεκτρικής αυτονομίας και κατανάλωσης. Συμβουλευτείτε το παραπάνω εργαλείο για να εκτιμήσετε την πραγματική σας εμβέλεια σε συγκεκριμένες συνθήκες, όπως η θερμοκρασία, το μέγεθος των ελαστικών και η ρύθμιση κλιματισμού.

Επιλέγοντας τη λειτουργία Eco Mode ή Auto Eco Mode για τη θέρμανση, αυξάνετε την απόδοσή σας και την αυτονομία. Η απενεργοποίηση του κλιματισμού, όταν δεν είναι απαραίτητο, επίσης μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην αύξηση της αυτονομίας, ενώ να θυμάστε ότι τα θερμαινόμενα καθίσματα και και το θερμαινόμενο τιμόνι του Toyota bZ4X είναι ένας πιο ενεργειακά αποδοτικός τρόπος για να ζεσταθείτε σε χαμηλές θερμοκρασίες. Βεβαιωθείτε ότι η πίεση των ελαστικών σας είναι σωστά ρυθμισμένη καθώς η χαμηλή πίεση μειώνει την αυτονομία σας. Η μεταφορά έξτρα βάρους αυξάνει τη χρήση ενέργειας, γι' αυτό φροντίστε να αφαιρείτε περιττά αντικείμενα από το αυτοκίνητο. Τέλος, αναθεωρείστε τον τρόπο που οδηγείτε. Η οδήγηση με σταθερή, μέτρια ταχύτητα όποτε είναι δυνατόν, αποφεύγοντας τις απότομες επιταχύνσεις και φρεναρίσματα, θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την αυτονομία σας.

Η αξεπέραστη αξιοπιστία της Toyota αποτυπώνεται στην εγγύηση απόδοσης της μπαταρίας που μπορεί να φτάσει και έως τα 11 χρονιά ή 1.000.000 χιλιόμετρα, με την προϋπόθεση ότι πραγματοποιείτε τον ετήσιο έλεγχο - EV Health Check.

Η φόρτισή σας

Όπου και αν βρίσκεστε, η επαναφόρτιση είναι απλή, άνετη και μπορείτε πάντα να την ελέγχετε απομακρυσμένα μέσω του κινητού τηλεφώνου σας με την εφαρμογή MyToyota. Δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να πληρώσετε για καύσιμα, ενώ η πλήρης φόρτιση από μια οικιακή πρίζα μπορεί να κοστίσει μόλις 10€. Με αποτελεσματική αυτονομία, το bZ4X εμπνέει εμπιστοσύνη σε κάθε σας διαδρομή. Ανακαλύψτε παρακάτω τις διαθέσιμες επιλογές για τη φόρτιση του Toyota bZ4X.
 • Ημιταχεία φόρτιση σε σταθμούς εναλλασσόμενου ρεύματος (AC)

  Με τη χρήση AC, είτε στο σπίτι σας είτε σε δημόσιο χώρο, η πλήρης φόρτιση επιτυγχάνεται σε μόλις 6,5* ώρες. H Toyota παρέχει δωρεάν καλώδιο ταχυφόρτισης type 2, 32A.

 • Ταχυφόρτιση σε σταθμούς συνεχούς ρεύματος (DC)

  Χρησιμοποιώντας φορτιστές υψηλής απόδοσης (DC/150kW), το Τoyota bZ4X μπορεί να επιτύχει φόρτιση 10%-80% σε 30 λεπτά*.

 • Απομακρυσμένη διαχείριση φόρτισης

  Κατεβάστε την εφαρμογή MyToyota στο κινητό τηλέφωνό σας και ελέγξτε το επίπεδο της μπαταρίας σας, διαχειριστείτε τη φόρτιση ή δημιουργήστε το δικό σας πρόγραμμα φόρτισης, ώστε να επωφελείστε από τις μειωμένες νυχτερινές χρεώσεις του ρεύματος.

*Οι χρόνοι φόρτισης εξαρτώνται επίσης από παράγοντες όπως η εξωτερική θερμοκρασία, η τρέχουσα θερμοκρασία της μπαταρίας, ο εξοπλισμός φόρτισης, η κατάσταση της μπαταρίας και η κατάσταση του αυτοκινήτου.

Συχνές ερωτήσεις

Μάθετε περισσότερα για τη φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Μια φόρτιση από 10%-80% μπορεί να επιτευχθεί σε 30 λεπτά* με φόρτιση συνεχούς ρεύματος 150 kW σε ιδανικές συνθήκες. Για την προστασία της υγείας και τη μακροζωία της μπαταρίας, η απόδοση ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) μειώνεται μόλις η φόρτιση φτάσει το 80%.

*Για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική φόρτιση και να διατηρηθεί η υγεία της μπαταρίας, η ισχύς γρήγορης φόρτισης συνεχούς ρεύματος του Toyota bZ4X μπορεί να μειωθεί προσωρινά (για περίπου 24 ώρες) μετά από τέσσερεις συνεδρίες γρήγορης φόρτισης 10-80% την ημέρα. Άλλοι παράγοντες, όπως οι χαμηλές θερμοκρασίες, ενδέχεται να επηρεάσουν το χρόνο φόρτισης.

Τα γράμματα αυτά αναφέρονται σε διαφορετικές τάσεις φορτιστή. Με την ηλεκτρική αρχιτεκτονική των 400 volt, το Toyota bZ4X μπορεί να φορτίσει τόσο με φορτιστή K (τάση μεταξύ 50 και 500) όσο και με φορτιστή L (τάση μεταξύ 200 και 920) χωρίς πρόβλημα.

Η φόρτιση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου σας είναι απλή και εύκολη. Η φόρτιση μπορεί να γίνει στο σπίτι σας, είτε με τη χρήση AC Wallbox, είτε με φόρτιση από μια απλή οικιακή πρίζα (τύπου σούκο). Ό,τι κι αν επιλέξετε η Toyota προσφέρει στο βασικό εξοπλισμό και τους δύο τύπους καλωδίων που θα χρειαστείτε. Για γρήγορη και άνετη φόρτιση εν κινήσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διευρυμένο δίκτυο ταχείας φόρτισης (DC) με φορτιστές που βρίσκονται συνήθως σε πρατήρια καυσίμων και χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, όπως σούπερ μάρκετ ή πολυκαταστήματα.

To Toyota bZ4X διαθέτει OBC (on board charger) 11 kW, που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε 6,5* ώρες σε σημείο ΑC φόρτισης 11 kW.

*Οι χρόνοι φόρτισης εξαρτώνται επίσης από παράγοντες όπως η εξωτερική θερμοκρασία, η τρέχουσα θερμοκρασία της μπαταρίας, ο εξοπλισμός φόρτισης, η κατάσταση της μπαταρίας και η κατάσταση του αυτοκινήτου.

 • Πάντα συνδεδεμένοι, πάντα εν κινήσει

  Το έξυπνο πιλοτήριο διατηρεί τα πάντα συγχρονισμένα μεταξύ του αυτοκινήτου και του smartphone σας. Σχεδιασμένο για να διευκολύνει την οδήγηση, η εφαρμογή MyToyota στο κινητό τηλέφωνό σας ανοίγει έναν νέο κόσμο συνδεσιμότητας.

Το απόλυτο Peace of Mind

Η μπαταρία του bZ4X έχει αναπτυχθεί με γνώμονα την 25ετή τεχνογνωσία της Toyota στην τεχνολογία μπαταριών με πάνω από 18 εκατομμύρια πωλήσεις εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων παγκοσμίως. Ένα ειδικό σύστημα ψύξης και θέρμανσης ελέγχει τη θερμοκρασία κάθε κελιού ξεχωριστά ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη απόδοση και ανθεκτικότητα σε κάθε καιρική συνθήκη. Η αξεπέραστη αξιοπιστία της Τοyota αποτυπώνεται στην εγγύηση απόδοσης της μπαταρίας που μπορεί να φτάσει έως τα 11 έτη ή 1.000.000 χιλιόμετρα. Κανένας άλλος κατασκευαστής δεν μπορεί να εγγυηθεί κάτι τέτοιο. Απολαύστε μια μοναδική εμπειρία οδήγησης, χωρίς περιττό άγχος.
Μάθετε περισσότερα

Toyota T-Mate. Μαζί σας για ένα ασφαλέστερο ταξίδι

Με τις κορυφαίες λειτουργίες ασφάλειας της κατηγορία, το νέο bZ4X ενσωματώνει την πιο εξελιγμένη γενιά T-Mate – τον ​​χρησιμότερο συνεργάτη σας στην οδήγηση. Το T-Mate είναι μια σειρά συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, που έχουν σχεδιαστεί για να σας υποστηρίζουν και να κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη στον αυτοκινητόδρομο, στην πόλη ή στο παρκάρισμα. Το T-Mate φροντίζει να είστε πάντα σε ασφαλή χέρια.
 • Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης (Pre-Collision System - PCS)

  Το Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης συνδυάζει μία κάμερα με αισθητήρα και ένα ραντάρ υψηλής ακρίβειας για να παρακολουθεί συνεχώς το περιβάλλον εμπρός του οχήματος (σε εύρος ταχυτήτων από 15 έως και 140χλμ/ώρα), ώστε να καθορίσει την πιθανότητα σύγκρουσης. Αρχικά προειδοποιεί τον οδηγό ηχητικά και οπτικά για να φρενάρει. Ταυτόχρονα προσδίδει επιπλέον ισχύ φρεναρίσματος, όταν ο οδηγός πατάει το πεντάλ. Εάν ο οδηγός δεν επέμβει, το σύστημα αναλαμβάνει αυτόνομη πέδηση για να αποτρέψει ή να μετριάσει τη σύγκρουση. Το Σύστημα Αποφυγής Σύγκρουσης περιλαμβάνει Ανίχνευση Ποδηλάτων και Ανίχνευση Πεζών ακόμα και τη νύχτα.

 • Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Κυκλοφορίας (Road Sign Assist - RSA)

  Tο Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Κυκλοφορίας του T-Mate παρακολουθεί τα σήματα οδικής κυκλοφορίας στη διαδρομή σας, εμφανίζοντας χρήσιμες πληροφορίες, όπως το τρέχον όριο ταχύτητας ή περιορισμούς προσπέρασης, με ευκρίνεια στην έγχρωμη TFT οθόνη του πίνακα οργάνων. Το σύστημα σας ειδοποιεί, επίσης, με ηχητικά και οπτικά σήματα αν δεν ανταποκριθείτε στην οδική σήμανση.

 • Σύστημα Διακοπής Οδήγησης σε Έκτακτη Ανάγκη (Emergency Driving Stop System – EDSS)

  Το Σύστημα Διακοπής Οδήγησης σε Έκτακτη Ανάγκη έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τον οδηγό και άλλους χρήστες του δρόμου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Εάν το σύστημα δεν ανιχνεύσει δράση του οδηγού για κάποιο χρονικό διάστημα, ακούγονται ηχητικές προειδοποιήσεις για να ενημερώσουν τον οδηγό. Σε περίπτωση μη απόκρισης του οδηγού, το όχημα επιβραδύνει και σταματά στην άκρη της λωρίδας του αυτόματα. Τα φώτα κινδύνου ενεργοποιούνται για να προειδοποιήσουν τους άλλους χρήστες του δρόμου και οι πόρτες ανοίγουν για να επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, εάν χρειαστεί.

 • Σύστημα Ανίχνευσης Κόπωσης Οδηγού (Driver Monitor Camera - DMC)

  Το Σύστημα Ανίχνευσης Κόπωσης Οδηγού συμβάλλει σε μία πιο άνετη οδήγηση. Το σύστημα χρησιμοποιεί μία κάμερα, που βρίσκεται τοποθετημένη πάνω από το τιμόνι για να παρακολουθεί την εγρήγορση και την κατάσταση του οδηγού. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει ασυνήθιστη συμπεριφορά, όπως κούραση, ανάβει μια προειδοποίηση στον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία ηχητική ειδοποίηση για να επαναφέρει τον οδηγό στην κανονική του κατάσταση.

 • Σύστημα Υπενθύμισης Πίσω Θέσεων (Rear Seat Reminder System – RSRS)

  Το Σύστημα Υπενθύμισης Πίσω Θέσεων ειδοποιεί τον οδηγό εάν επιβάτες ή αντικείμενα έχουν μείνει στα πίσω καθίσματα. Η ειδοποίηση περιλαμβάνει: μια προειδοποίηση στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, στη συνέχεια θα ενεργοποιηθούν τα φώτα εκτάκτου ανάγκης καθώς και ηχητική ειδοποίηση.

 • Σύστημα Υποβοήθησης Aσφαλούς Eξόδου (Safe Exit Assist - SEA)

  Το Σύστημα Υποβοήθησης Aσφαλούς Eξόδου ενισχύει την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών. Χρησιμοποιεί το ραντάρ του Blind Spot Monitor για να βοηθήσει τον οδηγό να αποφύγει μια σύγκρουση μεταξύ μιας ανοιχτής πόρτας ή επιβατών που εξέρχονται από το οχήματα ή ποδηλάτες που πλησιάζουν από το πίσω μέρος. Εάν το σύστημα κρίνει ότι υπάρχει πιθανότητα σύγκρουσης, ανάβει μια ένδειξη στον εξωτερικό καθρέφτη καθώς και ηχητική ειδοποίηση.

 • Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας (Lane Trace Assist - LTA)

  Το Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας έχει σχεδιαστεί για να κάνει την οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο ασφαλέστερη. Χρησιμοποιώντας μία κάμερα με αισθητήρα και ένα ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος, χρησιμοποιεί είτε τη διαγράμμιση του δρόμου εμπρός του οχήματος είτε την πορεία του προπορευόμενου οχήματος, είτε την άκρη του δρόμου για να εκτιμήσει τη θέση του αυτοκινήτου στο δρόμο. Αν το αυτοκίνητο αρχίσει να παρεκκλίνει από τη λωρίδα του, εφαρμόζεται η υποβοήθηση διεύθυνσης για να το επαναφέρει στην πορεία του. Λάβετε υπόψιν ότι το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο όταν το Σύστημα Ειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας και το Adaptive Cruise Control είναι ενεργοποιημένα.

Φωτογραφίες Toyota bZ4X

Εγγραφείτε στο Newsletter

Μάθετε τα πάντα για το bZ4X, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Toyota.
Εγγραφή