1. Toyota Insurance

Toyota Insurance

Ασφαλίστε τώρα το δικό σας Toyota

Ασφαλίστε το Toyota σας

Το νέο σας Toyota εγγυάται μία μοναδική οδηγική εμπειρία και εμείς, με τα ασφαλιστικά προγράμματα Toyota Insurance, φροντίζουμε για τη σωστή ασφάλισή του. Στηριγμένοι στην μακροχρόνια τεχνογνωσία μας, δημιουργήσαμε καινοτόμα ασφαλιστικά προγράμματα, που προσφέρονται από φερέγγυες ασφαλιστικές εταιρίες με τη διαμεσολάβηση της British Providence, για να σας προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής αξίας και ποιότητας που ταιριάζουν απόλυτα στις ασφαλιστικές σας ανάγκες και καλύπτουν πλήρως το όχημά σας.
Υπολογίστε το ασφάλιστρό σας Opens in new window

Τα μοναδικά πλεονεκτήματα των ασφαλιστικών προγραμμάτων αυτοκινήτου Toyota Insurance

Ασφαλιστικές καλύψεις χωρίς απαλλαγή

Πρωτοποριακές ασφαλιστικές καλύψεις όπως θραύση καθρεπτών, απώλεια κλειδιών

Εξειδικευμένα ασφαλιστικά προγράμματα για υβριδικά οχήματα, οχήματα χαμηλών ρύπων και για οχήματα που διαθέτουν Toyota Safety Sense

Επισκευή του οχήματος σε περίπτωση ζημιάς με γνήσια ανταλλακτικά από εξειδικευμένο προσωπικό και την εγγύηση της Toyota

Δωρεάν επισκευή σε περίπτωση ζημιάς εφόσον δεν συντρέχει δική σας υπαιτιότητα και μόνο στα πλαίσια του Φιλικού Διακανονισμού (ισχύει στα συνεργαζόμενα συνεργεία της Toyota)

Αυτοκίνητο εξυπηρέτησης, αν η επισκευή του δικού σας διαρκέσει πάνω από μια ημέρα

Εξυπηρέτηση σε περίπτωση ατυχήματος εντός ή εκτός Ελλάδας, οποιαδήποτε ώρα και ημέρα του χρόνου

5% έκπτωση στα συνολικά ασφάλιστρα και εξόφληση ασφαλίστρων σε άτοκες μηνιαίες δόσεις με την κάρτα GO Toyota Visa

 

Συχνές ερωτήσεις

Το πρόγραμμα Toyota Insurance πρόκειται για ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για κατόχους αυτοκινήτων Toyota.

Αποτελεί ένα από τα καλύτερα και ανταγωνιστικότερα πακέτα της αγοράς, παρέχοντας εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες ασφάλισης σε ειδικές τιμές, που συνοδεύεται και με την αξιοπιστία Toyota.

Τα μοναδικά πλεονεκτήματα της ασφάλειας αυτοκινήτου Toyota Insurance:

 • 5% επιστροφή στα συνολικά ασφάλιστρα και εξόφληση ασφαλίστρων σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με την κάρτα GO Toyota Visa.
 • Δυνατότητα ενσωμάτωσης του κόστους ασφάλισης στη συνολική χρηματοδότηση του αυτοκινήτου.
 • Αυτοκίνητο εξυπηρέτησης, αν η επισκευή του δικού σας διαρκέσει πάνω από μια ημέρα.
 • Εξυπηρέτηση σε περίπτωση ατυχήματος εντός ή εκτός Ελλάδας, οποιαδήποτε ώρα και ημέρα του χρόνου.
 • Δωρεάν επισκευή σε περίπτωση ζημιάς εφόσον δεν συντρέχει δική σας υπαιτιότητα και μόνο στα πλαίσια του Φιλικού Διακανονισμού (ισχύει στα συνεργαζόμενα συνεργεία της Toyota).
 • Επισκευή του οχήματος σας από τους εξειδικευμένους τεχνικούς της Toyota.

Σε κάθε τροχαίο ατύχημα, είναι χρήσιμο να καλέσετε την τροχαία προκειμένου να καταγράψει επίσημα το ατύχημα. Στην συνέχεια, καλέστε άμεσα την Φροντίδα Ατυχήματος στον αριθμό τηλεφώνου που αναγράφεται πάνω στο συμβόλαιό σας και στο ειδικό σήμα. Το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί 24 ώρες το 24ώρο και 7 μέρες την εβδομάδα.

Ειδικός συνεργάτης έρχεται άμεσα στον τόπο του ατυχήματος και:

 • καταγράφει τις συνθήκες του ατυχήματος,
 • φωτογραφίζει τα εμπλεκόμενα οχήματα,
 • βοηθά στη συμπλήρωση της δήλωσης ατυχήματος,
 • βοηθά στη συμπλήρωση του έντυπου του φιλικού διακανονισμού εφόσον πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμπλήρωση του,
 • παραδίδει τη δήλωση ατυχήματος ή το έντυπο φιλικού διακανονισμού στο Τμήμα Διαχείρισης Ζημιών.

Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσετε τις παροχές της φροντίδας ατυχήματος, θα πρέπει υποχρεωτικά μέσα σε 8 μέρες από την ημέρα του ατυχήματος, να γνωστοποιήσετε το ατύχημα στον ασφαλιστικό σας σύμβουλο.

Το Τμήμα Διαχείρισης Ζημιών παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης ζημιών χωρίς να απαιτείται η δική σας συμμετοχή. Συγκεκριμένα:

 • Παραλαμβάνει τη δήλωση ατυχήματος, μέσω της υπηρεσίας «Φροντίδας Ατυχήματος».
 • Ενημερώνει τον ασφαλισμένο για τις καλύψεις που του παρέχονται και τις σχετικές ενέργειες που θα ακολουθήσει προκειμένου να αντιμετωπιστεί το περιστατικό.
 • Ενημερώνει τον ασφαλισμένο για τις ενέργειες αποκατάστασης της ζημιάς του οχήματος του.
 • Αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία που αφορά το κλείσιμο του ραντεβού με τον πραγματογνώμονα.
 • Επικοινωνεί με τις εμπλεκόμενες ασφαλιστικές εταιρίες.
 • Ενημερώνει τον ασφαλισμένο για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί.

Η γενικώς ισχύουσα διαδικασία για την αποζημίωση μιας ζημιάς προβλέπει αφού πληρώσετε το φανοποιείο να στείλετε τα τιμολόγια στην ασφαλιστική του υπαίτιου ή τη δική σας προκειμένου να εκδώσει επιταγή στο όνομά σας.

Σε αντικατάσταση αυτής της διαδικασίας οι ασφαλισμένοι με το πρόγραμμα Toyota Insurance πληρώνουν στον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή μόνο τυχόν παλαιότητα ανταλλακτικών ή απαλλαγή. Η αποζημίωση καταβάλλεται από την ασφαλιστική απευθείας στον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή, αρκεί και οι δύο εμπλεκόμενες ασφαλιστικές εταιρείες να συμμετέχουν στο Σύστημα Άμεσης Πληρωμής (ΣΑΠ). Έτσι, οι κάτοχοι του προγράμματος Toyota Insurance κερδίζουν χρήμα, χρόνο και αποφεύγουν κάθε ταλαιπωρία.

Αφού επικοινωνήσετε άμεσα με την φροντίδα ατυχήματος θα πρέπει στην συνέχεια να προσκομίσετε το αντίστοιχο Δελτίο Συμβάντων από την ΕΜΥ.

Προκειμένου να ταξιδέψετε στο εξωτερικό με το αυτοκίνητό σας θα πρέπει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο να βρίσκεται σε ισχύ. Επειδή η Φροντίδα Ατυχήματος δεν επεκτείνεται στο εξωτερικό, σας συστήνουμε πριν το ταξίδι σας να έχετε συνάψει συμβόλαιο Οδικής Βοήθειας. Επίσης, θα πρέπει 1 εβδομάδα πριν το ταξίδι σας να ενημερώσετε τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο προκειμένου να σας εκδώσει την απαιτούμενη πράσινη κάρτα. Η πράσινη κάρτα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ για τις καλύψεις Αστικής Ευθύνης (Σωματικές Βλάβες & Υλικές Ζημιές) στις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

Θα πρέπει να απευθυνθείτε στον ασφαλιστικό σας σύμβουλο, έτσι ώστε να δηλώσετε τα στοιχεία του νέου οδηγού (δίπλωμα και ημερομηνία γέννησης), ο οποίος με τη σειρά του θα ενημερώσει την ασφαλιστική σας εταιρεία. Μετά την έκδοση έγγραφης επιβεβαίωσης (πρόσθετη πράξη) και την καταβολή τυχόν επιπρόσθετων ασφαλίστρων, μπορεί ο νέος οδηγός να οδηγεί το αυτοκίνητο.

Είναι το Σύστημα Άμεσης Πληρωμής Ζημιών από Τροχαίο Ατύχημα, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται ότι, σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος στην Ελλάδα μεταξύ δύο αυτοκινήτων, ο αναίτιος του ατυχήματος ή ο κατά 50% συνυπαίτιος έχει το δικαίωμα να ζητήσει να αποζημιωθεί από την εταιρεία του σε περίπτωση υλικής ζημιάς (μέχρι €6.500) ή/και σωματικής βλάβης (μέχρι € 30.000 συνολικά και έως €12.000 ανά άτομο). Προϋπόθεση είναι και τα δύο αυτοκίνητα να είναι ασφαλισμένα σε εταιρείες που συμμετέχουν στο Σύστημα Άμεσης Πληρωμής. Μπορείτε να βρείτε τις ασφαλιστικές εταιρείες που συμμετέχουν στο Σύστημα Άμεσων Πληρωμών (Σ.Α.Π.) πατώντας εδώOpens in new window.

Προκειμένου να αποζημιωθεί το μη υπαίτιο όχημα, θα πρέπει να γίνει έγγραφη ανάληψη ευθύνης από τον υπαίτιο, είτε εντός είτε εκτός Φιλικού Διακανονισμού. Σε περίπτωση όμως όπου κάτι τέτοιο δεν συμβεί, ο αναίτιος οδηγός μπορεί:

 • να απευθυνθεί στην ασφαλιστική του εταιρεία και να ζητήσει την ενεργοποίηση της «Νομική προστασίας», εφόσον αυτή η κάλυψη υπάρχει στο συμβόλαιο του, ή
 • να προχωρήσει σε επισκευή με χρήση της «μικτής κάλυψης», εφόσον η κάλυψη αυτή υπάρχει στο συμβόλαιο του.

Η «απαλλαγή», όπου αναγράφεται στο συμβόλαιο σας, εκπίπτει από το συνολικό κόστος επισκευής της αντίστοιχης ζημιάς σας. Ο ασφαλισμένος με την απαλλαγή, «απαλλάσσει» την ασφαλιστική του εταιρεία από την υποχρέωση να πληρώσει όλο το κόστος της ζημιάς συμμετέχοντας ο ίδιος σε αυτή με το ποσό της απαλλαγής. Η ασφαλιστική εταιρεία οφείλει να αποζημιώσει το υπόλοιπο ποσό. 

Η μικτή κάλυψη ή «Ίδιες Ζημιές» αφορά στην επισκευή του αυτοκινήτου μετά από σύγκρουση, πρόσκρουση, εκτροπή, ανατροπή ή πτώση αυτού και γενικά από ζημιά που μπορεί να προκαλέσουμε εμείς οι ίδιοι στο αυτοκίνητο μας. Είναι η πληρέστερη παροχή κάλυψης αυτοκινήτου και έχει απαλλαγή, η οποία λειτουργεί ανά γεγονός και διαφέρει μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ναι, η οδική βοήθεια καλύπτει τα αυτοκίνητα που είναι συμβεβλημένα τόσο για τη μεταφορά όσο και για την επί τόπου επισκευή (π.χ. αλλαγή ελαστικού), σε περιοχές όπου υπάρχουν συμβεβλημένοι συνεργάτες.

Το επασφάλιστρο είναι ένα επιπλέον ποσό επί του συνολικού ασφαλίστρου, το οποίο προσαρμόζεται σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο εφόσον συντρέχει λόγος όπως για παράδειγμα αν ο οδηγός έχει αυξημένη στατιστικά επικινδυνότητα εμπλοκής σε ατύχημα ή είναι σε ηλικία μικρότερη των 23 ετών και έχει δίπλωμα λιγότερο του 1 έτους. Η χρήση και χρέωση του επασφάλιστρου ποικίλει ανάλογα την ασφαλιστική εταιρεία και τα όρια τα οποία η ίδια θέτει στους γενικούς και ειδικούς όρους ασφάλισης.
Τα προγράμματα Toyota Insurance προσφέρονται από ασφαλιστικές εταιρίες με τη διαμεσολάβηση της British Providence Ασφαλιστικοί Πράκτορες – Συντονιστές Ασφαλιστών Πρακτόρων ΑΕ, ΑΦΜ 094469834 και Αριθμό Αδείας 198518, η οποία εδρεύει στο Χαλάνδρι Εθνικής Αντιστάσεως 48, 15231.