1. Discover Toyota
  2. Gazoo racing
  3. 2023: H Τοyota Gazoo Racing στις πρώτες δύο θέσεις

H Toyota στις πρώτες δύο θέσεις στο «Ράλλυ Των Θεών»

Η μεγάλη στιγμή της αυτοκίνησης στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε, μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα που βρήκε νικήτρια την Toyota Gazoo Racing, με ένα σημαντικό 1-2 που τη φέρνει ακόμα πιο κοντά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο αγώνας είχε για ακόμα μία χρονιά τον γνωστό, σκληροτράχηλο χαρακτήρα του που δοκίμασε οδηγούς και αυτοκίνητα προσφέροντας πλούσιες συγκινήσεις στο κοινό.

Η εντυπωσιακή υπερειδική

Η εκκίνηση είχε γκάζια, λάμψη και… θάλασσα. Γιατί για πρώτη φορά η υπερειδική έγινε στην Πλατεία Νερού, σε μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα δίπλα στο κύμα για να προσφέρει συγκινήσεις υψηλής ταχύτητας.

Εκεί, κάτω από τα βλέμματα του κοινού που παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα, οι οδηγοί τα έδωσαν όλα για να ξεκινήσουν δυναμικά τον αγώνα.

 

 

 

Μάχη γεμάτη αγωνία στα βουνά

Όταν ο αγώνας μεταφέρθηκε στο βουνό οι ειδικές είχαν όλα αυτά για τα οποία αγαπήσαμε το Ράλλυ Ακρόπολις. Κι ακόμα περισσότερα. Στο χώμα και τις πέτρες που περιμένουν πάντα για να δοκιμάσουν τους οδηγούς ήρθε να προστεθεί και η λάσπη από τις καταιγίδες των τελευταίων ημερών.

Οι ανακατατάξεις και οι συγκινήσεις ήταν αλλεπάλληλες, με τα ατυχήματα και τις αναποδιές ευτυχώς να μην οδηγούν σε κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

Ο μεγάλος νικητής

Μέσα από όλη την αναταραχή ο Kalle Rovanperä επιβεβαίωσε γιατί είναι παγκόσμιος πρωταθλητής: οδήγησε με ταχύτητα και εξυπνάδα, αποφεύγοντας τις κακοτοπιές, για να πάρει μία σημαντική πρώτη θέση που του δίνει έξτρα ώθηση στη μάχη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ακριβώς πίσω του ο Elfyn Evans πήρε τη δεύτερη θέση, ολοκληρώνοντας έναν ονειρικό αγώνα για τα αυτοκίνητα της Toyota Gazoo Racing στο «Ράλλυ των Θεών».

Η πρεμιέρα του Toyota C-HR

Η Toyota βρέθηκε στο επίκεντρο και για έναν ακόμα λόγο όμως. Ένα όχημα προπαραγωγής του νέου Toyota C-HR ταξίδεψε στην Ελλάδα ειδικά για την υπερειδική και τράβηξε όλα τα βλέμματα με τον τολμηρό σχεδιασμό και τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του. Δεν θα μπορούσε να συμβεί αλλιώς με ένα αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε αξιοποιώντας όλη την τεχνογνωσία και εμπειρία που έχει αποκομίσει η Toyota από την ενασχόλησή της με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Μια δράση για τα βουνά

Για ακόμα μία χρονιά η Toyota ανέλαβε δράση για να προστατέψει τα βουνά τις μέρες του αγώνα μέσα από το “Toyota Clean Mountain Race”. Ένα ειδικά διαμορφωμένο Toyota Hilux πέρασε πριν από την έναρξη των ειδικών διαδρομών για να παροτρύνει τον κόσμο να προστατέψει τα βουνά από τα σκουπίδια, ενώ ένας διαγωνισμός έδωσε έξτρα κίνητρο στο κοινό για να διαδώσει το μήνυμα του “ Toyota Clean Mountain Race”.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όσα συμβαινουν στην Toyota Gazoo Racing!
Εγγραφή