1. Ο Κόσμος η Εταιρεία της Toyota
  2. News, Stories and Events
  3. Τα εντυπωσιακά μοντέλα Toyota από πού πήραν το όνομά τους;

ΤΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ TOYOTA ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ;

Από τα λουλούδια μέχρι την ελληνική μυθολογία, έχει μεγάλο ενδιαφέρον από πού πήραν το όνομά τους, τα μοντέλα της Toyota. Ας δούμε την ιστορία τους και ας δούμε αν ο χαρακτήρας τους ταιριάζει με το όνομά τους.
Yaris


Το Yaris είναι ένα αμάλγαμα από λέξεις της ελληνικής μυθολογίας και της γερμανικής γλώσσας. Στην ελληνική μυθολογία η «Χάρις» ήταν σύμβολο ομορφιάς και κομψότητας. Η Toyota άλλαξε το "Χ" με το "Υa" - που στα γερμανικά σημαίνει «ναι» - για να συμβολίσει τη θετική αντίδραση του ευρωπαϊκού κοινού στη μοντέρνα και ξεχωριστή σχεδίαση του αυτοκινήτου.

Auris


Η έμπνευση για το Auris ήρθε από το λατινικό ουσιαστικό "aurum", που σημαίνει χρυσός και από την αγγλική λέξη "aura". Ο συνδυασμός των δύο είναι ένα αυτοκίνητο με «χρυσή αύρα». Για αυτό το λόγο, η αρχική έκδοση του αυτοκινήτου που παρουσιάστηκε το 2006 στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι ήταν σε χρυσό χρώμα.

Corolla


Η λέξη "Corolla" σημαίνει την στεφάνη του άνθους, το δακτύλιο των πετάλων γύρω από το κεντρικό τμήμα  ενός λουλουδιού. Όπως ακριβώς το κέντρο του λουλουδιού τραβάει την προσοχή, έτσι  και το Corolla προκαλεί τα βλέμματα λόγω της όμορφης και εντυπωσιακής σχεδίασής του.

Avensis


Το όνομα του Avensis προέρχεται από το γαλλικό ρήμα "advancer", που αποδίδεται σε αυτόν που προοδεύει και είναι ενδεικτικό της εξέλιξης του μοντέλου σε σχέση με τον προκάτοχό του, το  Carina E, όταν βγήκε για πρώτη φορά στην αγορά το 1997.

Prius


Prius είναι η λατινική λέξη για το "prior" που σημαίνει «πριν» ή «προγενέστερος». Το όνομα μπορεί να αποδοθεί σαν αναφορά στο γεγονός ότι το λανσάρισμα του Prius στην Ιαπωνία το 1997, ήταν το πρώτο λανσάρισμα αυτοκινήτου υβριδικής τεχνολογίας  μαζικής παραγωγής.

RAV4


Το RAV4 οφείλει το όνομά του στον όρο "Recreational Αctivity Vehicle, four-wheel drive" που σημαίνει όχημα αναψυχής με κίνηση στους 4 τροχούς. Το όνομα στην ουσία συμβολίζει το γεγονός ότι το μοντέλο δημιούργησε μια νέα κατηγορία κατά το λανσάρισμά του το 1994, την κατηγορία των SUV.

Supra


Supra είναι μια λατινική λέξη που σημαίνει «επάνω». Το όνομα υιοθετήθηκε επειδή το αυτοκίνητο μπορούσε να σκοράρει υψηλότερα σε σχέση με το βάρος του στα tests των αυτοκινητιστικών περιοδικών, αφού ξεπέρασε περίφημα μία Porsche 911 Turbo και μια Aston Martin DB7.

Celica


Το όνομα Celica προέρχεται από την λατινική λέξη "coeliac" που σημαίνει «ουράνιος».  Η «ουράνια» ομαλή μετάδοση και η γραμμική απόδοση ισχύος, ήταν πάντα τα βασικά σημεία αναφοράς αυτού του μοντέλου.

GT86


Το όνομα "GT86" αναφέρεται σε δύο από τα πιο σημαντικά sport αυτοκίνητα στην ιστορία της Toyota: στο 2000 GT και στο Corolla GT Coupé (AE86). Επιπλέον, προέκυψε από τον κωδικό ανάπτυξης του αυτοκινήτου "086A".
Αυτό που κάνει, ωστόσο, το όνομα ευφυές είναι το γεγονός ότι κρύβει μια αναφορά στο τετράγωνο σχήμα των πιστονιών και στο βάθους τους, καθώς και στην 86mm διάμετρο που διαθέτουν οι διπλές, με  επιχρωμιωμένες άκρες, εξατμίσεις του.

Hilux


Το όνομα Hilux είναι ένα αμάλγαμα των λέξεων "high" και "luxury" που σημαίνουν «υψηλή» «πολυτέλεια» αντίστοιχα. Το όνομα μπορεί να ερμηνευθεί σαν αναφορά στα εκλεπτυσμένα χαρακτηριστικά που είχε το μοντέλο όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία το 1968.

Δείτε ακόμα