ΓΕΝΝΗΜΑ ΤΟΥ WRC

Το νέο GR Yaris δεν είναι ένα συνηθισμένο hot hatch


Είναι καθαρόαιμο. Γέννημα-θρέμμα του WRC. Δεν κατασκευάζεται από μία ομάδα γραφείου, αλλά από ανθρώπους που τους ενώνει ένα κοινό πάθος: η νίκη. Προϊόν συνεργασίας με την ομάδα WRC TOYOTA GAZOO Racing , ενσωματώνει γνώση και τεχνολογία από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που του επιτρέπει να αναδεικνύεται νικητής σε όλων των ειδών τις ειδικές διαδρομές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), και ταυτόχρονα να προσφέρει αίσθηση γνήσιου σπορ αυτοκινήτου στους δρόμους που οδηγείτε καθημερινά.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ WRC

Ήταν θέλημα της μοίρας, ο Tommi Mäkinen και ο Akio Toyoda να συναντηθούν το 2014. Ο τέσσερις φορές νικητής του WRC και ο πρόεδρος της Toyota - δύο άνδρες που ήρθαν κοντά λόγω των αγώνων ράλι - δέθηκαν μέσω μιας επικής διαδρομής στο πάγο. To τέλειο έναυσμα για την επιστροφή της Toyota στο WRC με ένα σπορ αυτοκίνητο γεννημένο νικητή. Το νέο GR Yaris.

Τα πάντα για το GR-4


Στην καρδιά του νέου GR Yaris βρίσκεται το GR-4. Αποτέλεσμα συνεργασίας με την ομάδα WRC TOYOTA GAZOO Racing και βελτιωμένο από οδηγούς του WRC, το νέο, σπορ τετρακίνητο σύστημα της Toyota διαθέτει Σύζευξη Υψηλής Απόκρισης και ηλεκτρονικό συμπλέκτη που προσφέρει υψηλά επίπεδα πλευρικής και ελκτικής πρόσφυσης.

Μέσω του επιλογέα τετρακίνησης του GR Yaris, μπορείτε να μεταβάλλετε άμεσα την ποσότητα ροπής που αποστέλλεται μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα. Τα τρία προγράμματα, Track (50:50), Sport (30:70) και Normal (60:40) επιτρέπουν να διαμορφώνετε τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου σύμφωνα με τη διάθεσή σας, είτε για καλύτερο έλεγχο στις υψηλές ταχύτητες στην πίστα, είτε για ενθουσιώδη αίσθηση πίσω κίνησης σε έναν επαρχιακό δρόμο ή για μεγαλύτερη ευελιξία στην πόλη.

Αγωνιστική απόκριση


Κάτω από το καπό του GR Yaris βρίσκεται ένας κινητήρας κάθε άλλο παρά συνηθισμένος. Αποδίδοντας 261 PS και 360 Nm, ο νέος, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.6L μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο ισχυρότερος 3-κύλινδρος κινητήρας παραγωγής στον κόσμο.
Έχοντας εξελιχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς του WRC2, ενσωματώνει προηγμένη αγωνιστική τεχνογνωσία και υλικά πρωτόγνωρα σε αυτοκίνητο παραγωγής. Συμπαγής και ελαφρύς, αποδίδει κορυφαίες επιδόσεις χάρη στην μοναδική κεφαλή και τα μπλοκ, σε ειδικό στρόφαλο και έμβολα και ένα turbo με σφαιρικά ρουλεμάν, που διασφαλίζουν άμεση απόκριση στην πίστα και οδηγικές απολαύσεις στο δρόμο.

Σχεδιασμένο για νίκες

Αντίθετα με τα περισσότερα αυτοκίνητα, το GR Yaris δεν έχει σχεδιαστεί για να εντυπωσιάζει απλά αλλά για να σηκώνει τρόπαια – με στυλ. Στο ελαφρύ, τρίθυρο αμάξωμά του έχουν εφαρμοστεί πολυάριθμα μέτρα μείωσης βάρους, εξοικονομώντας 38 kg από το αμάξωμα του Yaris.

Η χαμηλότερη οροφή κατά 95mm – συγκριτικά με το Yaris – και αεροδυναμικά βοηθήματα σχεδιασμένα για να κατευθύνουν ομαλά τον αέρα προς το πίσω τμήμα, αποτελούν διαπιστευτήρια του GR Yaris στα γρήγορα 'τυφλά λοφάκια' του Ράλι Φινλανδίας και στις συνεχόμενες στροφές της.

Κατασκευασμένο από Motomachi

Όταν πρέπει να συναρμολογήσεις ένα ειδικό σπορ αυτοκίνητο όπως το GR Yaris, υπάρχει μόνο ένα μέρος στον κόσμο που θέλεις το δημιούργημά σου να λάβει σάρκα και οστά: το Motomachi, στην Ιαπωνία. Το μέρος που γεννήθηκαν θρύλοι όπως το Lexus LFA και η Supra A80, το Motomachi φιλοξενεί τώρα την πρώτη γραμμή παραγωγής GR, που είναι έτοιμη για τη χειροποίητη κατασκευή ενός hot hatch που όμοιό του δεν υπάρχει, ένα πραγματικά αγωνιστικό υπερόπλο.

Ανακαλύψτε περισσότερα για την TOYOTA GAZOO Racing

TOYOTA GAZOO Racing TOYOTA GAZOO Racing Δεσμευόμαστε να ξεπερνάμε κάθε όριο, μέσα από τη συμμετοχή μας σε αγώνες, για να κατασκευάζουμε συνεχώς καλύτερα αυτοκίνητα. Ανακαλύψτε περισσότερα για τις δραστηριότητες της TOYOTA GAZOO Racing. Η Τoyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής Η Τoyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) προβάλλει όλες τις τεχνολογίες αιχμής: κινητήρες 1.000 ίππων, ανώτερες ταχύτητες 330χλμ./ώρα και πλευρικές δυνάμεις στα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Για την TOYOTA GAZOO Racing, το WEC αποτελεί το απόλυτοπεδίο δοκιμών για να αναπτύξουμε τα υβριδικά οχήματα νέας γενιάς. Πέρα από κάθε όριο. H Τοyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι Πέρα από κάθε όριο. H Τοyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι H TOYOTA GAZOO Racing, με όπλα τη γνώση και την εμπειρία, ένα δυνατότερο και ταχύτερο Yaris WRC και τρία έμπειρα πληρώματα, συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) FIA 2018, ξεπερνάει τα όρια και πετυχαίνει καλύτερα αποτελέσματα. Σκληρός ανταγωνισμός, δυνατές προκλήσεις. H Toyota στο Rally Dakar Σκληρός ανταγωνισμός, δυνατές προκλήσεις. H Toyota στο Rally Dakar Το Rally Dakar σημαίνει κάτι παραπάνω από ταχύτητα. Η ποιότητα, η αντοχή και η αξιοπιστία κρίνουν εξίσου το αποτέλεσμα. Ανακαλύψτε περισσότερα για το συμμετοχή της TOYOTA GAZOO Racing σε αυτό το θρυλικό ράλι.