Συχνές Ερωτήσεις για τη Τεχνολογία Hybrid

Toyota Hybrid

Εδώ θα βρείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που έχουν γίνει σε σχέση με την τεχνολογία Hybrid και τον τρόπο συντήρησης ενός Toyota Hybrid.

Τι είναι η τεχνολογία Hybrid;

Είναι μία πρωτοποριακή τεχνολογία της Toyota που ήδη από το 1997 έχει εφαρμοστεί στο Prius, το πρώτο όχημα πλήρους υβριδικής τεχνολογίας. Από τότε μέχρι σήμερα οι πωλήσεις των Toyota Hybrid ξεπέρασαν τα 11 εκατομμύρια. H τεχνολογία αυτή συνδυάζει τη χρήση ενός ηλεκτροκινητήρα και ενός κινητήρα βενζίνης για την κίνηση του αυτοκίνητου. Οι κινητήρες μπορούν να λειτουργήσουν είτε σε συνεργασία είτε μόνο ο ηλεκτρικός, χαρίζοντάς σας μία δυναμική αίσθηση οδήγησης που συνοδεύεται από μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλές εκπομπές ρύπων

Υπάρχουν άλλα αυτοκίνητα Hybrid;

Υπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα Hybrid. Τα Toyota Hybrid όμως είναι πλήρως υβριδικής τεχνολογίας. Σε αντίθεση με άλλα υβριδικά συστήματα, ο κινητήρας βενζίνης και ο ηλεκτροκινητήρας μπορούν να λειτουργήσουν είτε αυτόνομα είτε να συνεργαστούν στοχεύοντας στην πιο αποδοτική κίνηση του οχήματος.

Τα Hybrid χρειάζονται φόρτιση;

Όχι, τα Toyota Hybrid δεν χρειάζονται φόρτιση. O ηλεκτροκινητήρας ενός Toyota Hybrid αντλεί ενέργεια από την υβριδική μπαταρία, η οποία δεν χρειάζεται να συνδεθεί σε κανέναν σταθμό φόρτισης. Και αυτό γιατί φορτίζει αυτόματα ενώ οδηγείτε, ανακτώντας την ενέργεια που παράγεται κατά την επιβράδυνση ή το φρενάρισμα, η οποία υπό άλλες συνθήκες θα πήγαινε χαμένη.

Τι θα συμβεί αν αδειάσει η υβριδική μπαταρία ενώ βρίσκομαι στο δρόμο;

Η τεχνολογία Toyota Hybrid διασφαλίζει την κίνηση του αυτοκινήτου είτε με τον βενζινοκινητήρα ή με τον ηλεκτροκινητήρα ή με τον συνδυασμό και των δύο. Αν αδειάσει η υβριδική μπαταρία, (κάτι σπάνιο στην καθημερινή χρήση) ο βενζινοκινητήρας θα τεθεί σε λειτουργία και θα τη φορτίσει. Ταυτόχρονα όμως, και ο ηλεκτροκινητήρας ανακτά και αποθηκεύει ενέργεια στην υβριδική μπαταρία όσο το αυτοκίνητο κινείται.

Πόσο συχνά χρειάζεται αντικατάσταση η υβριδική μπαταρία;

Η υβριδική μπαταρία έχει κατασκευαστεί για να έχει τη μέγιστη διάρκεια ζωής, όση και η διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου και για αυτό το λόγο δεν προβλέπεται η αντικατάστασή της σε προκαθορισμένο χρονικό διάστημα.

Πόσα χρόνια εγγύηση έχει η υβριδική μπαταρία;

Τα Toyota Hybrid συνοδεύονται από εγγύηση έως 11 ετών για την υβριδική μπαταρία και από εγγύηση 6 ετών για το αυτοκίνητο, καλύπτοντας φυσικά και τα υβριδικά μέρη του.

Η συντήρηση είναι πιο ακριβή για ένα Hybrid;

Το κόστος συντήρησης και επισκευής των Hybrid είναι μικρότερο από εκείνο των αντίστοιχων συμβατικών μοντέλων. Ο λόγος; Λιγότερα μηχανικά μέρη, άρα και μικρότερες ανάγκες συντήρησης.
Τα Toyota Hybrid λειτουργούν με λιγότερα μηχανικά μέρη από τα συμβατικά αυτοκίνητα. Δεν έχουν εναλλάκτη ή μίζα, το σύστημα μετάδοσης Ε-CVT δεν περιέχει δίσκο και πλατώ, και τα τακάκια φρένων καταπονούνται λιγότερο.
Αποτέλεσμα; Mεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μεγαλύτερη οικονομία για εσάς.

Χρειάζεται να πάω σε μια ειδική αντιπροσωπεία για να κάνω service στο Toyota Hybrid;

Μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε εργασία συντήρησης και επισκευής του Toyota Hybrid στο δίκτυο των εξουσιοδοτημένων Εμπόρων και Επισκευαστών Toyota.

Υπάρχει η δυνατότητα ανακύκλωσης των υβριδικών μπαταριών;

Ναι. Ο πιο κοντινός σας εξουσιοδοτημένος επισκευαστής Toyota μπορεί να σας βοηθήσει στην αφαίρεση και την απόρριψη της υβριδικής μπαταρίας. Από το 2006 που υιοθετήθηκε η οδηγία της ΕΕ 2006/66/ΕΚ, οι εταιρίες τελικής επεξεργασίας που ήταν αρμόδιες για την ανακύκλωση μεταλλικών hydride μπαταριών νικελίου που υπάρχουν σε αυτοκίνητα όπως τα υβριδικά Yaris μας, είναι υποχρεωμένες από το νόμο να αναλάβουν το 50% της διαδικασίας την ανακύκλωσής τους.

Περισσότερα για το Hybrid

Εμπειρία Toyota Hybrid Εμπειρία Toyota Hybrid Αθόρυβη και Δυναμική οδήγηση Καλύτερο Περιβάλλον - Καλύτερη ζωή για όλους Καλύτερο Περιβάλλον - Καλύτερη ζωή για όλους Toyota Hybrid για ένα καλύτερο μέλλον με λιγότερες εκπομπές ρύπων στο περιβάλλον Toyota Hybrid - Πώς λειτουργεί Toyota Hybrid - Πώς λειτουργεί Μάθετε πώς λειτουργεί η πρωτοποριακή τεχνολογία Toyota Hybrid. Toyota Hybrid - Παράγει τη δική του ενέργεια Toyota Hybrid - Παράγει τη δική του ενέργεια Μηδενική κατανάλωση για το 40% των καθημερινών σας διαδρομών. Ένα αυτοκίνητο που "γεμίζει καθώς κινείται" και το οδηγούν ήδη περισσότεροι από 12 εκ. οδηγοί σε όλο τον κόσμο.
Επιστροφή στην κεντρική σελίδα Hybrid