Toyota Safety Sense

To πιο ολοκληρωμένο σύστημα
ενεργητικής ασφάλειας στον κόσμο

Ένα σπουδαίο βήμα για ένα μέλλον χωρίς ατυχήματα

Η πολυετής γνώση και εμπειρία της Toyota αλλά και η ασταμάτητη έρευνα που διεξάγει οδήγησαν σε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα με πρωτοποριακές τεχνολογίες, που κάνει τα αυτοκίνητά μας από τα ασφαλέστερα στον κόσμο. Στόχος της Toyota είναι να μειώσει τα ατυχήματα στο δρόμο και γιατί όχι να καταφέρει στον μέλλον να τα εκμηδενίσει. Προσθέτοντας σε όλα τα μοντέλα, προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας στον βασικό τους εξοπλισμό, η Toyota κάνει ένα ακόμα σπουδαίο βήμα, σε παγκόσμιο επίπεδο, για εξαιρετικά ασφαλή οχήματα.
 

Πρωτοποριακό Σύστημα Ενεργητικής Ασφάλειας στον Standard εξοπλισμό

Το ανθρώπινο ένστικτο ενεργοποιεί συγκεκριμένες λειτουργίες όταν οδηγούμε με σκοπό την αποφυγή των κινδύνων: την αναγνώριση, την κρίση και την ικανότητα να κάνουμε ελιγμούς. Η Toyota μελετώντας την ανθρώπινη συμπεριφορά, αλλά και τις πραγματικές συνθήκες στο δρόμο, αξιοποιεί αυτή τη γνώση δίνοντας στην τεχνολογία ενεργητικής ασφάλειας μια νέα διάσταση. Τη μετατρέπει σε καινοτομία μέσα από το σύστημα Toyota Safety Sense, προσθέτοντας στα ήδη υπάρχοντα χαρακτηριστικά, 6 τεχνολογίες συμβάλλοντας καθοριστικά σε ένα πιο ασφαλές αυτοκίνητο, με ουσιαστική υποστήριξη προς τον οδηγό, προλαμβάνοντας ή ειδοποιώντας για επικίνδυνες καταστάσεις.

Σύστημα Yποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας (Lane Trace Assist)

Χρησιμοποιώντας μία κάμερα με αισθητήρα και ένα ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος, το Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας χρησιμοποιεί είτε τη διαγράμμιση του δρόμου εμπρός του οχήματος είτε την πορεία του μπροστινού οχήματος για να εκτιμήσει τη θέση του αυτοκινήτου στο δρόμο. 
Αν το αυτοκίνητο αρχίσει να παρεκκλίνει από τη λωρίδα του, εφαρμόζεται η υποβοήθηση διεύθυνσης για να το επαναφέρει στην πορεία του.  Λάβετε υπόψιν ότι το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο όταν το Σύστημα Ειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας και το Full-range Adaptive Cruise Control είναι ενεργοποιημένα και ότι αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο σε αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο.

Σύστημα Ειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας με Έλεγχο Διεύθυνσης (Lane Departure Alert)

Χρησιμοποιώντας μία κάμερα με αισθητήρα και ένα ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος, το σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας με Έλεγχο Διεύθυνσης ενεργοποιεί ηχητική και φωτεινή ειδοποίηση στον πίνακα οργάνων του οχήματος όταν το όχημα αρχίσει να παρεκκλίνει από τη λωρίδα κυκλοφορίας χωρίς κάποια μεταβολή του τιμονιού. Ο Έλεγχος Διεύθυνσης ενεργοποιεί μία μικρή δύναμη στο τιμόνι και στρέφει ελαφρώς το όχημα προς την άλλη πλευρά της λωρίδας κυκλοφορίας.

Σύστημα Αυτόματης Λειτουργίας Προβολέων (Automatic High Beam)

Η Αυτόματη Λειτουργία Προβολέων έχει σχεδιαστεί ώστε να βελτιστοποιεί την ορατότητα κατά τη νυχτερινή οδήγηση, ανεξαρτήτως σε τί δρόμο οδηγείτε. Μία κάμερα τοποθετημένη κοντά στον εσωτερικό καθρέφτη ανιχνεύει τα φώτα των οχημάτων από το αντίθετο ρεύμα καθώς και αυτών που προπορεύονται ενώ ελέγχει επίσης τη φωτεινότητα του δρόμου. Εναλλάσσει αυτόματα τη λειτουργία των προβολέων μεταξύ υψηλής και χαμηλής δέσμης με αποτέλεσμα ο οδηγός να παραμένει πλήρως συγκεντρωμένος στο δρόμο, με ασφάλεια και άνεση.

Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Κυκλοφορίας (Road Sign Assist)

Το Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Κυκλοφορίας του Toyota Safety Sense παρακολουθεί τα οδικά σήματα στη διαδρομή, εμφανίζοντας χρήσιμες πληροφορίες όπως το τρέχον όριο ταχύτητας ή περιορισμούς προσπέρασης με ευκρίνεια στην έγχρωμη TFT οθόνη του καντράν. Το σύστημα σας ειδοποιεί επίσης με ηχητικά και οπτικά σήματα αν δεν ανταποκριθείτε στην οδική σήμανση.

Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης (Pre-Collision System)

Το Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης συνδυάζει μία κάμερα με αισθητήρα και ένα ραντάρ υψηλής ακρίβειας για να παρακολουθεί συνεχώς το περιβάλλον εμπρός του οχήματος (σε εύρος ταχυτήτων από 15 έως και 140χλμ/ώρα), ώστε να καθορίσει την πιθανότητα σύγκρουσης. Αρχικά προειδοποιεί τον οδηγό ηχητικά και οπτικά για να φρενάρει. Ταυτόχρονα προσδίδει επιπλέον ισχύ φρεναρίσματος όταν ο οδηγός πατάει το πεντάλ. Εάν ο οδηγός δεν επέμβει, το σύστημα μειώνει την ταχύτητα του οχήματος ή το σταματάει. Το αναβαθμισμένο Σύστημα Αποφυγής Σύγκρουσης της Toyota περιλαμβάνει Ανίχνευση Ποδηλάτων και Ανίχνευση Πεζών ακόμα και τη νύχτα.

Adaptive Cruise Control (Full-Range Adaptive Cruise Control)

Το Adaptive Cruise Control του Συστήματος Ενεργητικής Ασφάλειας Toyota Safety Sense, δίνει τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο να διατηρεί σταθερή ταχύτητα χωρίς τη χρήση του γκαζιού, διατηρώντας μία ελάχιστη, προεπιλεγμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Αν αυτή η απόσταση μειωθεί, το σύστημα ελαττώνει ταχύτητα ώστε να διατηρήσει την απόσταση ανάμεσα στο αυτοκίνητο και το προπορευόμενο όχημα, ενεργοποιώντας τα φρένα και επιβραδύνοντας έως και την ακινητοποίηση αν χρειαστεί. 
Αν η απόσταση αυξηθεί, το αυτοκίνητο θα αρχίσει να επιταχύνει όσο απαιτείται, μέχρι η ταχύτητα να επανέλθει στην προεπιλεγμένη, εφόσον η κυκλοφορία το επιτρέπει. Σε περίπτωση μποτιλιαρίσματος, ο οδηγός χρειάζεται μόνο να χειρίζεται το τιμόνι ενώ το σύστημα διατηρεί την κατάλληλη απόσταση και ταχύτητα. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο σε οχήματα με αυτόματο κιβώτιο.

Standard εξοπλισμός TSS σε όλες τις κατηγορίες

H Toyota πρωτοπορεί και προσφέρει ήδη το Toyota Safety Sense standard στα μοντέλα Aygo, Yaris, Corolla Hatchback, Corolla Sedan, Corolla Touring Sports, C-HR, Prius, RAV4, Land Cruiser και Hilux.
Δείτε ποια χαρακτηριστικά Toyota Safety Sense διαθέτει το μοντέλο που σας ενδιαφέρει στην αντίστοιχη σελίδα.

Μάθετε περισσότερα

TOYOTA GR SPORT TOYOTA GR SPORT Ανακαλύψτε την απόλαυση της οδήγησης με το GR SPORT. Διατίθεται σε επώνυμα χρώματα Gazoo Racing, εμπνευσμένα από τα υψηλής απόδοσης μοντέλα GR της Toyota, δείτε τη γκάμα Toyota GR SPORT. H Toyota στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2017 H Toyota στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2017 Η παρουσία της Toyota στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου παρουσιάζει τη σχέση ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της εταιρίας. Σκληρός ανταγωνισμός, δυνατές προκλήσεις. H Toyota στο Rally Dakar Σκληρός ανταγωνισμός, δυνατές προκλήσεις. H Toyota στο Rally Dakar Το Rally Dakar σημαίνει κάτι παραπάνω από ταχύτητα. Η ποιότητα, η αντοχή και η αξιοπιστία κρίνουν εξίσου το αποτέλεσμα. Ανακαλύψτε περισσότερα για το συμμετοχή της TOYOTA GAZOO Racing σε αυτό το θρυλικό ράλι. Απαθανατίζοντας τις κορυφές της Ευρώπης Απαθανατίζοντας τις κορυφές της Ευρώπης Ένα 5μηνο ταξίδι με τον Ambassador των Toyota 4x4 @lebackpacker.