TOYOTA YARIS

Βραβευμένο αυτοκίνητο της χρονιάς 2021

Το Yaris έλαβε εξαιρετικές κριτικές για τη σχεδίαση, τις δυναμικές επιδόσεις και τα κορυφαία επίπεδα ασφάλειας που το χαρακτηρίζουν.

H νέα γενιά Yaris αναδείχτηκε Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021 από τον θεσμό των Ευρωπαίων δημοσιογράφων ‘’Car of The Year” (COTY).
 
Κέρδισε επάξια το πρώτο βραβείο, 21 χρόνια αφότου η πρωτοποριακή τότε, πρώτη γενιά του, είχε κατακτήσει ξανά και πάλι τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2000.
 
Η επιτροπή των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, η οποία αποτελείται από 59 συντάκτες του ειδικού τύπου, εκθείασε την πλήρως υβριδική ηλεκτρική τεχνολογία (Hybrid Dynamic Force) του Yaris για την αθόρυβη και απρόσκοπτη λειτουργία του, τις δυναμικές επιδόσεις του, τις χαμηλές εκπομπές ρύπων, αλλά και την προσιτή τιμή του.
Φυσικά, εντυπωσίασαν και οι βενζινοκίνητες εκδόσεις του, οι οποίες συνδυάζονται με το 6τάχυτο κιβώτιο ή -CVT με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση και ευρεία κλιμάκωση (wind range) καθώς και με εξαιρετικές τιμές εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης. 
Παράλληλα, δικαίωσαν τη φήμη του, ως πρωτοπόρο της ασφάλειας στην κατηγορία του, αφού τα προηγμένα συστήματα Toyota Safety Sense το καθιστουν ως το πιο ασφαλές compact car στον κόσμο.
 
Επιπλέον, οι εκλέκτορες του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς εκτίμησαν ιδιαίτερα την επιτυχία της Toyota να ζωντανέψει ξανά, το πάθος για την προώθηση της σπορ, αγωνιστικής εκδοσης - hot hatch – του μοντέλου, του GR Yaris.
 
Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές συμφώνησαν εκ των προτέρων με τη διάκρισή του ως ‘Car of the Year 2021’, αφού η βράβευση αυτή, συμπίπτει με την ανάδειξη της νέας γενιάς Yaris σε Ευρωπαϊκό bestseller για πρώτη φορά, όχι μόνο στην κατηγορία του, αλλά και μεταξύ όλων των μοντέλων που κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά.
 
• Ο κ. Matt Harrison, Executive Vice President της Toyota Motor Europe, σχολίασε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Toyota και θα ήθελα να ευχαριστήσω τα Μέλη της Επιτροπής για την εκτίμηση και την αναγνώρισή τους. Επίσης, θα ήθελα με την ευκαιρία να αναγνωρίσω το πάθος των ομάδων εξέλιξης σε Ευρώπη και Ιαπωνία της ΤΟΥΟΤΑ.  Είναι το καλύτερο Yaris όλων των εποχών, και, όπως ο Akio Toyoda το είχε οραματιστεί, ήδη φέρνει το χαμόγελο στο πρόσωπο των πελατών μας.»
 
• Ο κ. Αριστείδης Αραβανής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ελλάς δήλωσε σχετικά με το αποτέλεσμα του θεσμού: «H νέα γενιά Yaris από τον Αύγουστο του 2020 που ήρθε στην χώρα μας κέρδισε αμέσως, όπως και οι προηγούμενες γενιές της άλλωστε, την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.    Το Yaris, εδώ και 20 χρόνια συναρπάζει την ελληνική αγορά και τον Ελληνα καταναλωτή, αποτελώντας για πολλά, συνεχόμενα χρόνια το best seller της ελληνικής αγοράς, οχι μόνο στην κατηγορία του, αλλά και ανάμεσα σε όλα τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην χώρα μας.   Η νέα γενιά Yaris είναι σχεδιασμένη με πάθος, για δυναμική οδήγηση, ενώ η κορυφαία υβριδική ηλεκτρική τεχνολογία, Hybrid Dynamic Force, απογειώνει τις επιδόσεις του μοντέλου, χαρίζοντας οικονομία και οδηγική άνεση.  Το πιο ασφαλές αυτοκίνητο στην κατηγορία του, δίκαια σήμερα κατακτά την θέση του Πανευρωπαϊκού Car of The Year 2021”
 
Η Toyota έχει κερδίσει τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς τρεις (3) φορές. 
Το Yaris ήταν νικητής το 2000, το Prius απέσπασε την κορυφαία διάκριση το 2005 και φέτος το Yaris σηκώνει και πάλι το τρόπαιο για τη χρονιά 2021.

Περισσότερα για το Hybrid

Η Toyota, ηγέτης στην υβριδική τεχνολογία παγκοσμίως. Η Toyota, ηγέτης στην υβριδική τεχνολογία παγκοσμίως. Με 4 βραβεύσεις για το Prius και την τεχνολογία Hybrid, η Toyota αποδεικνύει πως εργάζεται αδιάκοπα για να βελτιώνει καθημερινά και να υπηρετεί πιστά αυτή την εκπληκτική τεχνολογία. Αεροδυναμικός σχεδιασμός Toyota Prius Αεροδυναμικός σχεδιασμός Toyota Prius Χάρη σε πολυάριθμα τεχνολογικά επιτεύγματα, ο κορυφαίος στην κατηγορία συνδυασμός επιδόσεων και οικονομίας, καθώς και η πρωτοποριακή σχεδίαση του Toyota Prius έχουν βελτιωθεί όλο και περισσότερο κατά τη διάρκεια τεσσάρων γενεών, με κύριο χαρακτηριστικό τον αεροδυναμικό του σχεδιασμό. Το ΤΟΥΟΤΑ HYBRID ετοιμάζει πρωινό για 171 άτομα! Το ΤΟΥΟΤΑ HYBRID ετοιμάζει πρωινό για 171 άτομα! Πώς; Με την ενέργεια που παράγει, όταν φρενάρει! Η ιστορία του πρωτοπόρου, Prius Η ιστορία του πρωτοπόρου, Prius Ανακαλύψτε την ιστορία του Prius, του πρώτου Hybrid αυτοκινήτου που βγήκε μαζικά στην αγορά.