TEAM TOYOTA

ROAD TO TOKYO 2020


Ως υπερήφανος παγκόσμιος συνεργάτης μετακίνησης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και Παραολυμπιακής Επιτροπής,
η Toyota δεσμεύεται να προσφέρει καινοτόμες λύσεις μετακίνησης, γιατί όταν μπορείς να κινείσαι ελεύθερα, τα πάντα είναι δυνατά.
Με την υποστήριξη της ομάδας της Toyota, στόχος είναι να αποδείξουμε ότι η δύναμη του αθλητισμού ενώνει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Πίσω από κάθε αθλητή υπάρχει μια προσωπική ιστορία που μας υπενθυμίζει ότι με πάθος και επιμονή, τίποτα δεν είναι αδύνατο. Η συνεχής βελτίωση και ο σεβασμός στον άνθρωπο αποτελούν κοινές αξίες για την Toyota και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σκοπός είναι να βοηθήσουμε τους αθλητές μας να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι της ολόψυχης δέσμευσής μας στην απελευθέρωση των ανθρωπίνων δυνατοτήτων μέσα από τη δύναμη της κίνησης.
Στη Τοyota επιδιώκουμε να εμπνέουμε τους ανθρώπους να προχωράνε μπροστά – πέρα από τη δική τους γραμμή τερματισμού, πέρα από το δικό τους αδύνατο.

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες πάντα μετριούνται από το μέγεθος της πρόκλησης.

Αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύει η ομάδα της Toyota.

Κατερίνα Στεφανίδη - Ολυμπιακή Αθλήτρια Άλματος επί κοντώ

Κατερίνα Στεφανίδη
ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ

4 Φεβρουαρίου, 1990

ΚΑΤΑΓΩΓΗ

Αθήνα, Ελλάδα

ΑΘΛΗΜΑ

Άλμα επί κοντώ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

2016
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
2018, 2017, 2016

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι Ελληνίδα πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ και θεωρείται ως η μεγαλύτερη αθλήτρια στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Ξεκίνησε το άλμα επί κοντώ στην ηλικία των 10 ετών και ένας προπονητής που την είδε, αναγνώρισε αμέσως το ταλέντο της. Σύντομα κέρδισε το Εθνικό Πρωτάθλημα Γυμνασίων Επικοντισμού και «έσπασε» το εθνικό ρεκόρ Γυμνασίων.

Το 2005 κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στον Αθλητισμό με 4.30μ. Παρά το γενονός ότι οι σημαντικές της στιγμές στον αθλητισμό ήταν πολυάριθμες, η Κατερίνα αντιμετώπιζε μία ψυχολογική και χρόνια δυσκολία ελέγχου του βάρου της. Το 2006, εξέφρασε την απόφασή της να εγκαταλείψει τον αθλητισμό καθώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί το βάρος της και να ελέγξει τις ποσότητες φαγητού που κατανάλωνε. Σύντομα, άλλαξε γνώμη και άρχισε ξανά να ασκείται σκληρά, προκαλώντας τον εαυτό της να ξεπεράσει πάλι τα όριά της.

/

Μεγαλώνοντας «έσπασε» ακόμη κάποια παγκόσμια και εθνικά ρεκόρ. Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 με άλμα 4,85 μέτρων και ανταγωνίστηκε και στους θερινούς Ολυμπιακούς του 2012. Είναι μέχρι σήμερα πρωταθλήτρια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου (2017), του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανοιχτού Στίβου (2018,2016), του Diamond League (2018,2017,2016), ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου (2017) και δύο φορές κάτοχος χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου (2016,2018).

Η Κατερίνα Στεφανίδη έχει κερδίσει συνολικά εννέα (9) μετάλλια στα πέντε μεγαλύτερα διεθνή πρωταθλήματα αθλητισμού. Αναμφισβήτητα, το πιο εντυπωσιακό επίτευγμά της είναι ότι την ίδια χρονιά που απέκτησε αθλητική υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, άρχισε να αγωνίζεται για το Stanford Cardinal. Έχει μεταπτυχιακό στο αντικείμενο της γνωστικής ψυχολογίας και έχει αναγνωριστεί δύο φορές ως «Γυναίκα Αθλήτρια Ευρώπης του Μήνα». Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι κοινωνικά ιδιαίτερα ενεργή. Κάθε χρόνο, συμμετέχει στο Filothei Women Gala, ένα αθλητικό γεγονός με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Φέτος, πέρασε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με τις γυναίκες της HELPE. Έχει λάβει μέρος σε διάσημες Ελληνικές Καμπάνιες όπως το IroesGr (stoiximan). Επιπλέον, λόγω της προσωπικής της ιστορίας, η Κατερίνα δείχνει τη «σημασία της πίστης στον εαυτό σου». Λόγω της ψυχολογικής και χρόνιας δυσκολίας της να ελέγξει το βάρος της, είναι πολύ ευαίσθητη με τα συγκεκριμένα ζητήματα. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Κατερίνα Στεφανίδη ανήκει στην Global Team Toyota Athletes.

/

Χρήστος Βολικάκης - Αθλητής Ολυμπιακών Αγώνων Ποδηλασίας

Χρήστος Βολικάκης
ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ

25 Μαρτίου, 1988

ΚΑΤΑΓΩΓΗ

Βόλος, Ελλάδα

ΑΘΛΗΜΑ

Ποδηλασία

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

2019, 2018, 2017, 2016, 2014
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
2018, 2016

Ο Χρήστος Βολικάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας, τον Βόλο. Ο Έλληνας επαγγελματίας ποδηλάτης έπρεπε πάντα να αντιμετωπίσει επιπρόσθετες δυσκολίες, ειδικά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, προκειμένου να ξεπεράσει προβλήματα όπως η έλλειψη χρηματοδότησης, εξοπλισμού και υποδομής ώστε να μπορεί να εξασκηθεί για επιδόσεις παγκόσμιας κλάσης. Επιπλέον, χρειάστηκε να αλλάξει από το sprint σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων, εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού, που τον ανάγκασε να αλλάξει εντελώς τον τρόπο που αγωνίζεται. Κάποιος θα περίμενε ότι δεν θα μπορούσε να επιστρέψει ποτέ στο υψηλότερο επίπεδο, όμως αμέσως μετά τους πρώτους του αγώνες ως ποδηλάτης μεγάλων αποστάσεων, επέστρεψε με κορυφαίες επιδόσεις σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο Χρήστος Βολικάκης επέλεξε ένα άθλημα που δεν είναι από τα πιο δημοφιλή στην Ελλάδα αλλά κατάφερε να κάνει την χώρα γνωστή στον κόσμο με τα διεθνή του επιτεύγματα. Ο ίδιος, είναι ο καλύτερος ποδηλάτης στην Ελλάδα και ίσως ένας από τους κορυφαίους 3 στον κόσμο. Βρίσκεται στην 1η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης στο αγώνισμα του scratch, στην 1η θέση στο αγώνισμα του omnium και στην 3η θέση στο αγώνισμα points race. Είναι επίσης ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έχει κερδίσει πάνω από 80 χρυσά μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, 4 μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 9 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και 30 μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα. Τέλος, έχει στην κατοχή του 11 εθνικά ρεκόρ.

/

Ο Χρήστος Βολικάκης έχει στεφθεί Κυπελλούχος Κόσμου τα έτη 2019-2020, 2018-2019 και 2011-2012, ενώ το 2014-2015 & το 2016-2017 κατέκτησε τη δεύτερη θέση. Έχει δώσει το παρόν 3 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια στους Ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Minsk 2019 και ήταν σημαιοφόρος στην τελετή λήξης των Αγώνων. Σε όλη τη διάρκεια του 2019, κατάφερε να κατακτήσει 15 μετάλλια: 6 χρυσά, 4 ασημένια και 5 αργυρά, ήταν ο συνολικός εντυπωσιακός απολογισμός του σε 4 διαφορετικά αγωνίσματα στην ποδηλασία πίστας. Ήταν ο δεύτερος καλύτερος Έλληνας αθλητής για τη συγκεκριμένη χρονιά στην Ψηφοφορία του κοινού, πίσω από την Γιάννη Αντετοκούνμπο και μπροστά από τον Στέφανο Τσιτσιπά. Είναι 4ος στην Πανελλήνια ψηφοφορία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου και έχει βραβευθεί ως ανερχόμενο ταλέντο.

Ο Χρήστος υπήρξε ένας από τους βασικούς υποστηρικτές της κατασκευής του νέου σύγχρονου δικτύου ποδηλατοδρόμων στο Βόλο. Το έργο εγκρίθηκε από την Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας της περιοχής. Μάλιστα, θα ενεργήσει ως κύριος πρεσβευτής αυτής της πρωτοβουλίας. Επιπλέον, με τον αδελφό του Ζαφείρη, ανέλαβαν να παρουσιάσουν σε εκδήλωση της περιοχής της Παιανίας, το άθλημα της ποδηλασίας και να ενημερώσουν τους παρευρισκόμενους σχετικά με τον εξοπλισμό ασφαλείας και τους κανόνες ποδηλασίας στην πόλη. Εκτός της ιδιότητας του αθλητής, ο ίδιος είναι επίσης Υποπλοίαρχος στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ζαφείρης Βολικάκης - Αθλητής Ολυμπιακού Αθλήματος Ποδηλασίας

/
ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ

20 Ιουνίου, 1989

ΚΑΤΑΓΩΓΗ

Βόλος, Ελλάδα

ΑΘΛΗΜΑ

Ποδηλασία

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

2019
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (madison)
2019

Ο Ζαφείρης Βολικάκης είναι Έλληνας ποδηλάτης που εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 μαζί με τον αδελφό του Χρήστο Βολικάκη. Ο Ζαφείρης είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα του πως μπορεί αυτό που θεωρούμε αδύνατο να γίνει δυνατό!

/

Ο ίδιος γεννήθηκε με ένα πρόβλημα υγείας που περιόρισε την ικανότητά του να περπατήσει μέχρι την ηλικία των 9 ετών, αλλά με σκληρή δουλειά, κατάφερε όχι μόνο να περπατήσει, αλλά και να ξεκινήσει την ποδηλασία με τον αδελφό του Χρήστο. Σήμερα, ο Ζαφείρης αποτελεί σπουδαίο πρότυπο για την ελληνική κοινωνία, η οποία αντιμετωπίζει τόσες πολλές δυσκολίες, τις ξεπερνά και στέκεται ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου.

Ο Ζαφείρης Βολικάκης υπήρξε ένας από τους βασικούς υποστηρικτές της κατασκευής του νέου σύγχρονου δικτύου ποδηλατοδρόμων στο Βόλο. Υποστήριξε ενεργά αυτό το έργο από την αρχή, δεδομένου ότι πίστευε ότι θα δώσει την ευκαιρία στους νέους και τους ηλικιωμένους να είναι ενεργοί και να διατηρούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Το έργο εγκρίθηκε από την Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας της περιοχής. Ο Ζαφείρης μαζί με τον αδελφό του είχαν επίσης αναλάβει να παρουσιάσουν σε εκδήλωση της περιοχής της Παιανίας το άθλημα της ποδηλασίας και να ενημερώσουν τους παρευρισκόμενους σχετικά με τον εξοπλισμό ασφαλείας και τους κανόνες  ποδηλασίας στην πόλη.

Αντώνης Τσαπατάκης - Παραολυμπιακός Αθλητής Κολύμβησης

/
ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ

13 Ιανουαρίου, 1988

ΚΑΤΑΓΩΓΗ

Χανιά, Ελλάδα

ΑΘΛΗΜΑ

Κολύμβηση

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

2016, 2012
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
2017, 2015, 2013

Ο Αντώνης Τσαπατάκης έχει κερδίσει πολλούς αθλητικούς τίτλους και έχει κατακτήσει ρεκόρ σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι ο ευρωπαίος κάτοχος ρεκόρ στα 100m sb4 breastroke μέχρι το 2019.

/

Η ζωή του άλλαξε το 2006 όταν ένα ατύχημα που είχε με μοτοσικλέτα του κόστισε την κίνηση των ποδιών του. Ήταν μόλις 19 χρονών και φοιτητής στην Αστυνομική Ακαδημία. Παρά το γεγονός αυτό, ο Τσαπατάκης δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και να επιτυγχάνει τους στόχους του. Αντλεί την δύναμη και το θάρρος του από την αγάπη των ανθρώπων γύρω του και ο ίδιος αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης είναι ένας από τους πιο κοινωνικά δραστήριους αθλητές της χώρας. Έχει υποστηρίξει ένα ειδικό πρόγραμμα ενημέρωσης πολιτών με στόχο την καταπολέμηση των τροχαίων ατυχημάτων. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε δράσεις που φέρνουν κοντά το κοινό με άτομα με ειδικές ανάγκες και το ενημερώνουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, όπως το «επιστρέφω σε 5 λεπτά... ». Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει TedX ομιλίες (TedX aueb 2017), ενώ συμμετείχε στη φετινή δράση για τη διεθνή ημέρα προσφύγων καθώς και σε πολλά άλλα σεμινάρια σχολείων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, είναι ότι ο Αντώνης, αποτελεί μέλος πολλών ΕΚΕ ενεργειών, για μεγάλες εταιρείες όπως ο ΟΠΑΠ και η Adidas.

Μαρία Πρεβολαράκη - Ολυμπιακή Αθλήτρια Πάλης

/
ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ

21 Δεκεμβρίου, 1991

ΚΑΤΑΓΩΓΗ

Αθήνα, Ελλάδα

ΑΘΛΗΜΑ

Πάλη

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

2017
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
2018, 2017, 2014, 2013

/

Η Μαρία Πρεβολαράκη είναι Ελληνίδα παλαίστρια. Κατέχει 6 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα γυναικών και βρίσκεται στην πρώτη θέση σε κατάκτηση μεταλλίων στο άθλημά της. Αγωνίστηκε στη γυναικεία ελευθέρα πάλη 55 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και αποκλείστηκε από την Yuliya Ratkevich στους προημιτελικούς. Επίσης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2012 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ σε αυτό του 2019 ήρθε 5η από όπου και πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, προχώρησε μέχρι τους τελικούς, κατακτώντας τη 10η θέση. Η ίδια έχει σημειώσεις σημαντικές διακρίσεις και το 2020.

Η Μαρία πέρασε από ένα δύσκολο χειρουργείο στον αυχένα και συγκεκριμένα σπονδυλοδεσία. Παρόλο που στο άθλημα της πάλης είναι σχεδόν αδύνατον να επιστρέψεις στην ενεργό δράση μετά από ένα τόσο σοβαρό χειρουργείο, πόσο μάλλον να βρεθείς πάλι σε υψηλό επίπεδο και να συμμετέχεις σε Oλυμπιακούς Αγώνες, η ίδια τα κατάφερε.

Έχει υπάρξει εθελόντρια στο παρελθόν στους Special Olympics για παιδιά με σύνδρομο Down. Έχει την προσωνυμία «Η κυρία της Ελληνικής Πάλης».

Κέλλυ Λουφάκη - Παραολυμπιακή Αθλήτρια Ξιφασκίας

/
ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ

23 Δεκεμβρίου, 1982

ΚΑΤΑΓΩΓΗ

Αθήνα, Ελλάδα

ΑΘΛΗΜΑ

Ξιφασκία με αμαξίδιο

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

2016
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
2019, 2017, 2015

Η Κέλλυ Λουφάκη είναι γνωστή ξιφομάχος. Ξεκίνησε την ξιφασκία μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε πριν από μερικά χρόνια. Μόλις δύο χρόνια μετά το ατύχημα, ήταν ήδη παγκοσμίως γνωστή αθλήτρια. Κατέχει πτυχίο λογιστικής και εργάζεται σε τράπεζα. Η Κέλλυ Λουφάκη είναι πρεσβευτής της BeActiveHellas εδώ και πολλά χρόνια. Το Be Active Hellas είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει να κάνει τους νέους και τους ηλικιωμένους δραστήριους και να τους φέρει πιο κοντά στον αθλητισμό. Η Κέλλυ έχει επίσης συμμετάσχει σε δραστηριότητες για άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως στο «Ημέρα Καριέρας για όλους».

/

Συμμετείχε επίσης στο No Finish Line, μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις συγκέντρωσης κεφαλαίων στην Ελλάδα. Εκτός από την υποστήριξη διαφόρων δράσεων, θέλει να προωθήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής και έχει δώσει ομιλίες σε σχολεία. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά σημαντικό για εκείνη να υποστηρίζει τους νέους με ειδικές ανάγκες και να βοηθά την κοινωνία και τους ανθρώπους όσο το δυνατόν περισσότερο, και ως εκ τούτου είναι τακτικός δωρητής αίματος και μυελού των οστών όπως και δωρητής οργάνων.