Ελαστικά αυτοκινήτου

Εμπιστοσύνη και ασφάλεια στο δρόμο

Χρειάζεστε καινούργια ελαστικά για το Toyota σας; Στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο μας θα βρείτε ελαστικά αντικατάστασης από μια ευρεία γκάμα επώνυμων κατασκευαστών, που μπορούν να σας προσφέρουν μια καλύτερη οδηγική εμπειρία με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια. Βρείτε τον εξουσιοδοτημένο επισκευαστή που μπορεί να φροντίσει το Toyota σας καλύτερα από τον καθένα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Red-tick-Toyota  Ένα καινούργιο ελαστικό έχει τουλάχιστον 8mm πέλμα και θα σταματήσει συντομότερα κατά 10+ μέτρα από ένα ελαστικό με μόνο 1,6mm πέλματος. Τα ελαστικά σας πρέπει να έχουν ένα ελάχιστο πέλμα 5mm ή περισσότερο για να παρέχουν ασφάλεια στις μετακινήσεις σας.  

Red-tick-Toyota  Η προσεκτικά σχεδιασμένη μορφή του πέλματος του ελαστικού βοηθά να διασκορπίζει το νερό επάνω από τον δρόμο. Αλλά καθώς το πέλμα φθείρεται, το ελαστικό χάνει την ικανότητά του να αφαιρεί το νερό από την επιφάνεια του δρόμου – και για αυτό χάνετε την πρόσφυση και τον έλεγχο.

Red-tick-Toyota  Η σωστή πίεση των ελαστικών εξασφαλίζει ότι τα ελαστικά θα διατηρήσουν μία βέλτιστη επαφή με το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα καλύτερο κράτημα και πέδηση. Επίσης, η διατήρηση της σωστής πίεσης των ελαστικών μειώνει κατά πολύ τον κίνδυνο κλαταρίσματος. 

Red-tick-Toyota  Τα ελαστικά φθείρονται ταχύτερα όταν είναι φουσκωμένα λιγότερο ή περισσότερο από το κανονικό. H σωστή πίεση αυξάνει τη ζωή των ελαστικών σας και δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε για να αντικαταστήσετε τόσο σύντομα.

Μέση ταχύτητα 80 χαω απόσταση ακινητοποίησης

/

5 τρόποι για να ελέγξετε τα ελαστικά σας

Εάν το αυτοκίνητό σας δεν είναι εντελώς καινούργιο, ή εάν δεν έχετε αλλάξει τα ελαστικά σας για κάποιο καιρό, τότε μία σωστή συμβουλή είναι να ελέγξετε το επίπεδο φθοράς τους.  Δείτε πέντε απλούς τρόπους που μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας:

Red-tick-Toyota  Η δοκιμή του κέρματος
Τοποθετήστε ένα κέρμα των 20 λεπτών μέσα στις κύριες εγκοπές του πέλματος του ελαστικού σας. Εάν η εξωτερική ζώνη του κέρματος κρύβεται από το ελαστικό, τότε το πέλμα σας είναι επάνω από το νόμιμο όριο των 1,6mm (μέσα στα κεντρικά τρία τέταρτα του πέλματος).

Red-tick-Toyota  Ταίριασμα ελαστικών
Ελέγξτε ότι όλα τα ελαστικά ταιριάζουν βλέποντας τη μορφή του πέλματος και την μάρκα του καθενός ελαστικού επειδή όλα θα πρέπει να είναι ακριβώς τα ίδια.

Red-tick-Toyota  Ταλάντωση τροχού
Ταλαντώνεται το τιμόνι σας γύρω στα 60-80 χαω; Εάν ναι, τότε ένα ή περισσότερα από τα ελαστικά σας χρειάζεται ζυγοστάθμιση ή αντικατάσταση.

Red-tick-Toyota  Το τιμόνι τραβάει 
Εάν το αυτοκίνητό σας φαίνεται να αλλάζει αργά πορεία προς μία κατεύθυνση τότε η σύγκλισή σας είναι εκτός, η πίεση των ελαστικών σας είναι άνιση ή το πέλμα των μπροστινών ελαστικών δεν ταιριάζει.

Red-tick-Toyota  Ζημιά πλευρικού τοιχώματος
Ελέγξτε τις πλευρές των ελαστικών για τυχόν ρωγμές, ξεφλουδίσματα ή φουσκάλες, αυτό συμβαίνει συνήθως σε παλαιότερα ελαστικά και σημαίνει ότι αυτά χρειάζονται αντικατάσταση.

H Toyota σας προσφέρει

/
Άνεση

Τα πιο κοινά μεγέθη των ελαστικών μπορούν να τοποθετηθούν αμέσως ή κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου service σας. Σε περίπτωση που χρειαστούν άλλα μεγέθη μπορούν να παραδοθούν μέσα σε 24 ώρες.
/
Κορυφαία Ποιότητα

Τα ελαστικά μας προέρχονται από επώνυμους προμηθευτές ελαστικών. Στην Toyota διαθέτουμε μεγάλη γκάμα ελαστικών από βασικές σειρές έως και premium, με στόχο να σας προσφέρουμε το σωστό ελαστικό για το αυτοκίνητό σας.
/
Εγκεκριμένα απο την TOYOTA

Το εξουσιοδοτημένο δίκτυο Toyota, θα σας συστήσει τα κατάλληλα για το αυτοκίνητό σας ελαστικά, μέσα από μία ευρεία γκάμα επώνυμων κατασκευαστών ελαστικών, προκειμένου να διασφαλίζεστε ότι ακολουθούνται τα υψηλά πρότυπα της Toyota.

Δείτε ακόμα

Επισκευές Αυτοκινήτου Επισκευές Αυτοκινήτου Στο δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Toyota, οποιαδήποτε κι αν είναι η έκταση της ζημιάς, οι τεχνικοί γνωρίζουν πως να επαναφέρουν το αυτοκίνητό σας στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν πριν από το ατύχημα. Χρήσιμα Video Χρήσιμα Video Δείτε πώς να φροντίζετε το Toyota σας εύκολα και γρήγορα με οδηγό τα πολύ αναλυτικά video.