1. Owners
 2. Service και Επισκευές Αυτοκινήτου
 3. Tyres

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Χρειάζεστε καινούργια ελαστικά για το Toyota σας; Στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο μας θα βρείτε ελαστικά αντικατάστασης από μια ευρεία γκάμα επώνυμων κατασκευαστών, που μπορούν να σας προσφέρουν μια καλύτερη οδηγική εμπειρία με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια. Βρείτε τον εξουσιοδοτημένο επισκευαστή που μπορεί να φροντίσει το Toyota σας καλύτερα από τον καθένα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

  •  Ένα καινούργιο ελαστικό έχει τουλάχιστον 8mm πέλμα και θα σταματήσει συντομότερα κατά 10+ μέτρα από ένα ελαστικό με μόνο 1,6mm πέλματος. Τα ελαστικά σας πρέπει να έχουν ένα ελάχιστο πέλμα 5mm ή περισσότερο για να παρέχουν ασφάλεια στις μετακινήσεις σας.
  • Η προσεκτικά σχεδιασμένη μορφή του πέλματος του ελαστικού βοηθά να διασκορπίζει το νερό επάνω από τον δρόμο. Αλλά καθώς το πέλμα φθείρεται, το ελαστικό χάνει την ικανότητά του να αφαιρεί το νερό από την επιφάνεια του δρόμου – και για αυτό χάνετε την πρόσφυση και τον έλεγχο.  
  • Η σωστή πίεση των ελαστικών εξασφαλίζει ότι τα ελαστικά θα διατηρήσουν μία βέλτιστη επαφή με το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα καλύτερο κράτημα και πέδηση. Επίσης, η διατήρηση της σωστής πίεσης των ελαστικών μειώνει κατά πολύ τον κίνδυνο κλαταρίσματος. 
  •  Τα ελαστικά φθείρονται ταχύτερα όταν είναι φουσκωμένα λιγότερο ή περισσότερο από το κανονικό. H σωστή πίεση αυξάνει τη ζωή των ελαστικών σας και δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε για να αντικαταστήσετε τόσο σύντομα.

ΜΕΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 80 ΧΑΩ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

5 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ

Εάν το αυτοκίνητό σας δεν είναι εντελώς καινούργιο, ή εάν δεν έχετε αλλάξει τα ελαστικά σας για κάποιο καιρό, τότε μία σωστή συμβουλή είναι να ελέγξετε το επίπεδο φθοράς τους.  Δείτε πέντε απλούς τρόπους που μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας:

Η δοκιμή του κέρματος

Τοποθετήστε ένα κέρμα των 20 λεπτών μέσα στις κύριες εγκοπές του πέλματος του ελαστικού σας. Εάν η εξωτερική ζώνη του κέρματος κρύβεται από το ελαστικό, τότε το πέλμα σας είναι επάνω από το νόμιμο όριο των 1,6mm (μέσα στα κεντρικά τρία τέταρτα του πέλματος).

Ταίριασμα ελαστικών

Ελέγξτε ότι όλα τα ελαστικά ταιριάζουν βλέποντας τη μορφή του πέλματος και την μάρκα του καθενός ελαστικού επειδή όλα θα πρέπει να είναι ακριβώς τα ίδια.

Ταλάντωση τροχού

Ταλαντώνεται το τιμόνι σας γύρω στα 60-80 χαω; Εάν ναι, τότε ένα ή περισσότερα από τα ελαστικά σας χρειάζεται ζυγοστάθμιση ή αντικατάσταση.

Το τιμόνι τραβάει

Εάν το αυτοκίνητό σας φαίνεται να αλλάζει αργά πορεία προς μία κατεύθυνση τότε η σύγκλισή σας είναι εκτός, η πίεση των ελαστικών σας είναι άνιση ή το πέλμα των μπροστινών ελαστικών δεν ταιριάζει.

Ζημιά πλευρικού τοιχώματος

Ελέγξτε τις πλευρές των ελαστικών για τυχόν ρωγμές, ξεφλουδίσματα ή φουσκάλες, αυτό συμβαίνει συνήθως σε παλαιότερα ελαστικά και σημαίνει ότι αυτά χρειάζονται αντικατάσταση.

 

H TOYOTA ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

Άνεση

Τα πιο κοινά μεγέθη των ελαστικών μπορούν να τοποθετηθούν αμέσως ή κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου service σας. Σε περίπτωση που χρειαστούν άλλα μεγέθη μπορούν να παραδοθούν μέσα σε 24 ώρες.

Κορυφαία Ποιότητα

Τα ελαστικά μας προέρχονται από επώνυμους προμηθευτές ελαστικών. Στην Toyota διαθέτουμε μεγάλη γκάμα ελαστικών από βασικές σειρές έως και premium, με στόχο να σας προσφέρουμε το σωστό ελαστικό για το αυτοκίνητό σας.

Εγκεκριμένα απο την TOYOTA

Το εξουσιοδοτημένο δίκτυο Toyota, θα σας συστήσει τα κατάλληλα για το αυτοκίνητό σας ελαστικά, μέσα από μία ευρεία γκάμα επώνυμων κατασκευαστών ελαστικών, προκειμένου να διασφαλίζεστε ότι ακολουθούνται τα υψηλά πρότυπα της Toyota.
 • Πώς να τοποθετήσετε τον εφεδρικό τροχό (ρεζέρβα)

  Η αλλαγή ελαστικού και η τοποθέτηση του εφεδρικού τροχού (ρεζέρβας), μπορεί να γίνει από εσάς εύκολα, όπου και αν βρίσκεστε. Δείτε εδώ όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε!

 • Πώς να χρησιμοποιήσετε το kit επισκευής ελαστικού

  Τα αιχμηρά αντικείμενα (καρφιά, βίδες, πέτρες κ.λ.π.), μπορεί να αποδειχθούν επώδυνα και να προκαλέσουν ζημιές στα ελαστικά σας. Το kit επισκευής ελαστικού Toyota, μπορεί να σας δώσει προσωρινή λύση μέχρι να επισκεφτείτε τον πλησιέστερο επισκευαστή Toyota, το συντομότερο δυνατόν. Δείτε πώς!