IMPOSSIBLE STORIES

Δεν είναι εύκολη υπόθεση να ξεκινάς για το αδύνατο, αλλά αυτοί οι αθλητές αποδεικνύουν ότι όταν μπορείς να κινείσαι ελεύθερα, τα πάντα είναι δυνατά.

Andrea Eskau - Παραολυμπιακή αθλήτρια σκι αντοχής

Η παραολυμπιακή αθλήτρια Andrea Eskau κρατά τα Σκανδιναβικά μπαστούνια του σκι και κοιτάζει την κάμερα, φορώντας την αγωνιστική στολή της.
ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ

21 Μαρτίου 1972

ΚΑΤΑΓΩΓΗ

Apolda, Γερμανία

ΑΘΛΗΜΑ

Παραολυμπιακός Στίβος, Παραολυμπιακό Σκι Αντοχής

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

2008, 2012, 2016
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
2010, 2014

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ, ΔΥΝΑΤΟ!

Για την Andrea, το να αγωνίζεται σε παραολυμπιακά αθλήματα, μπορεί να γεννήθηκε από ανάγκη. Όμως πολύ σύντομα έγινε κυρίαρχη και ξεχώρισε στην παραολομπιακή σκηνή σε καλοκαιρινά και χειμερινά αθλήματα. Πρώτα δοκίμασε τις δυνάμεις της στο μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο και τελικά έδειξε τις ικανότητές της στο Παραολυμπιακό σκι αντοχής, στο Παραολυμπιακό δίαθλο, σε αγώνες με αναπηρικό αμαξίδιο και σε αγώνες με ποδηλασίας για παραπληγικούς αθλητές.

Η Andrea έχει κερδίσει 37 Παγκόσμια μετάλλια και είναι 27 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην ποδηλασία, στο Παραολυμπιακό δίαθλο και Παραολυμπιακό σκι αντοχής.

"Οι θυσίες και η προσπάθεια που απαιτούνται για την κατάκτηση ενός παρολυμπιακού μεταλλίου είναι πραγματικά σκληρές και επίπονες. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι να ανήκουμε και εμείς στην ομάδα της Andea"
– Μηχανικός Toyota TMG

/

Έχω κερδίσει πολλά, πάρα πολλά μετάλλια, αλλά θεωρώ ότι το μεγαλύτερο επίτευγμά μου ως αθλήτρια είναι ότι αγωνίζομαι δίκαια. Και αυτό πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Εμπνευσμένη από την απίστευτη αποφασιστικότητα της Andrea να εξερευνήσει την πρόκληση του τι είναι δυνατό να πετύχεις, η Toyota την προσέγγισε το 2012. Εστιάζοντας στην άνεση και την ταχύτητα, συνεργαστήκαμε στενά με την Andrea για να δημιουργήσουμε εξειδικευμένες λύσεις ελαφρών ανθρακονημάτων, σχεδιασμένες για το ποδήλατο και το έλκυθρό της, που θα προσέδιδαν σε έναν αθλητή ένα ακόμα μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Lauren Woolstencroft - Παραολυμπιακή αθλήτρια αλπικού σκι

ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ

24 Νοεμβρίου 1981

ΚΑΤΑΓΩΓΗ

Banff, AB, Καναδάς

ΑΘΛΗΜΑ

Παραολυμπιακό Αλπικό Σκι

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

2002, 2006, 2010

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ, ΔΥΝΑΤΟ!

Η Lauren γεννήθηκε χωρίς το μέρος του αριστερού της χεριού που βρίσκεται κάτω από τον αγκώνα αλλά και χωρίς τα δύο μέρη των ποδιών της που βρίσκονται κάτω από τα γόνατα. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να εμποδίσει το πάθος της για τα αθλήματα. Ξεκίνησε να κάνει σκι τα Σαββατοκύριακα κατεβαίνοντας τις πλαγιές μαζί με τον πατέρα της, έναν ενθουσιώδη σκιέρ, και έτσι το σκι έγινε γρήγορα μια παθιασμένη απασχόληση για την εκολαπτόμενη αθλήτρια. Παρά τις τεράστιες προκλήσεις και αποτυχίες, η Lauren άρχισε να αγωνίζεται με την Ομάδα της Αλμπέρτα στο Παραολυμπιακό Αλπικό Σκι όταν ήταν 14 χρονών.

"Όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά να αγωνίζομαι σκέφτηκα ότι το να ανέβεις στο βάθρο ήταν σίγουρα αδύνατον. Αλλά μέσα από χρόνια σκληρής προπόνησης - και μια μεγάλη ομάδα στο πλευρό μου - ήμουν σε θέση να εξαργυρώσω όλη αυτή την προσπάθεια με την κατάκτηση δέκα μεταλλίων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες."

Θα μπορούσα να περιγράψω το ταξίδι μου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες με μία μονο λέξη. Αποφασιστικότητα.

Η Lauren συνέχισε να αγωνίζεται για κάτι που έμοιαζε αδύνατο. Το διάστημα που ανήκε στην Παραολυμπιακή Καναδική Ομάδα Αλπικού Σκι, η Lauren έγινε μία από τους πιο παρασημοφορεμένες σκιέρ του Παραολυμπιακού Αλπικού Σκι στον κόσμο, κερδίζοντας δέκα μετάλλια - οκτώ Χρυσά, ένα Αργυρό και ένα Χάλκινο - στους Παραολυμπιακούς Χειμερινούς Αγώνες του Salt Lake City 2002 για την ομάδα του Καναδά.

Όταν ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το αγωνιστικό σκι το 2010, η Lauren δήλωσε ότι θα ήθελε να την θυμούνται σαν την αθλήτρια που αντιμετώπισε και ξεπέρασε όλα τα εμπόδια και πέτυχε.

Han Min-Su - Παραολυμπιακός αθλητής χόκεϊ επί πάγου

ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ

13 Ιουνίου 1970

ΚΑΤΑΓΩΓΗ

Seoul, Νότια Κορέα

ΑΘΛΗΜΑ

Παραολυμπιακό χόκεϊ επί πάγου

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

2010, 2014

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ, ΔΥΝΑΤΟ!

Είκοσι τριών ετών με ρευματοειδή αρθρίτιδα και στα δύο πόδια, ο Han αποφάσισε να κάνει αναρρίχηση σε ένα βουνό με υψόμετρο 1.708 μ. Μόλις έφτασε στην κορυφή, 17 ώρες αργότερα, ένιωσε ότι με το σθένος του θα μπορούσε να μετατρέψει τις δυσκολίες της ζωής του σε απίστευτες δυνατότητες. Ακόμα κι αν o Han αντιμετώπιζε προβλήματα με τα πόδια του, αποφάσισε να φθάσει στην κορυφή του βουνού όταν ήταν 23 ετών, νιώθοντας δυνατός και υπερήφανος.

Όταν επτά χρόνια αργότερα το αριστερό πόδι του Han διαγνώστηκε με οστεομυελίτιδα και ακρωτηριάστηκε , ανέτρεξε σε αυτή την θριαμβευτική στιγμή του στο βουνό, και αποφάσισε να συνεχίσει ακατάπαυστα το όνειρό της ζωής του. Να γίνει ένας παγκόσμιος αθλητής. Το αριστερό πόδι του Han αφαιρέθηκε όταν ήταν 30 ετών, εξ' αιτίας της μόλυνσης των οστών. Θυμήθηκε το πόσο περήφανος ένιωσε όταν ανέβηκε στο βουνό και αποφάσισε να συνεχίζει να προπονείται για να γίνει είναι ένας εξαιρετικός αθλητής.

"Είναι μεγάλη πρόκληση να βάζεις στόχους, να προετοιμάζεσαι για τους καταφέρεις και σε όλη αυτή τη διαδικασία να κοπιάζεις πραγματικά. Σε αυτές τις στιγμές νιώθω ζωντανός και ευγνώμων που παίζω χόκεϊ."

Ο Han ξεκίνησε να αγωνίζεται στο Παραολυμπιακό άθλημα της άρσης βαρών, στο μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο και στο ράγκμπι με αναπηρικό αμαξίδιο. Όλα αυτά σε εθνικό επίπεδο στη Δημοκρατία της Κορέας. Όμως όταν βρέθηκε στον πάγο, ένιωσε ότι εκεί ανήκει. Λίγα χρόνια μετά, ο Han έλαμψε σαν αστέρι στους Παραολυμπιακούς Χειμερινούς Αγώνες του Vancouver 2012. Το 2018, σκοπεύει να διοργανώσει ένα συνέδριο για την πορεία του στο χόκεϊ, μετά τους Παραολυμπιακούς Χειμερινούς Αγώνες 2018 στη Νότια Κορέα.

Michael Milton - Παραολυμπιακός αθλητής αλπικού σκι

ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ

21 Μαρτίου 1973

ΚΑΤΑΓΩΓΗ

Canberra, Αυστραλία

ΑΘΛΗΜΑ

Παραολυμπιακό Αλπικό Σκι και Ποδηλασία

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

1988, 1992, 1994, 2002, 2006, 2008

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ, ΔΥΝΑΤΟ!

Μόλις ο Michael έμαθε πώς να περπατάει, ξεκίνησε αμέσως να τρέχει. Η οικογένεια του, φανατικοί του σκι, έκανε τακτικά ταξίδια στα βουνά κοντά στην Canberra, όπου εθίστηκε στη συγκίνηση της κατάβασης σε πλαγιές, πάνω σε χιόνι που έμοιαζε με πούδρα.

Όταν ο Michael ήταν εννέα ετών, διαγνώστηκε με καρκίνο των οστών και το πόδι του ακρωτηριάστηκε μέχρι πάνω από το γόνατο. Μετά από μερικά χρόνια ανάκαμψης και προσπαθειών να περπατήσει με το ένα πόδι, ο 11χρονος Michael ήταν έτοιμος να προκαλέσει τα όρια των σωματικών του ικανοτήτων μέσω του αθλητισμού.

Για μένα, κίνηση σημαίνει να εξερευνώ και να ζω τον κόσμο στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Μία ζωή αφοσίωσης και επίμονης προπόνησης μετέτρεψε τον Michael στον πιο επιτυχημένο Αυστραλό Παραολυμπιακό αθλητή στους Παραολυμπιακούς Χειμερινούς Αγώνες. Ο Michael επίσης αγωνίζεται στα Παραολυμπιακά αγωνίσματα στίβου, ορεινής ποδηλασίας και τριάθλου. "Δεν μου αρέσει να βλέπω τα πράγματα ως κάτι αδύνατο. Για μένα, ζωή είναι να δοκιμάζω τα όριά μου και να δω τι είναι δυνατό.”

Εμπνευσμένη από την ιστορία του Micahel, η Toyota Αυστραλίας ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον Παραολυμπιακό αθλητή το 2002 και ο πολυτάλαντος αθλητής έγινε επίσημος πρεσβευτής της μάρκας Toyota το 2007. Στην Toyota είμαστε ενθουσιασμένοι που παραμένουμε στο πλευρό του Michael και ζούμε μαζί του την πρόκληση του πόσο μακριά μπορούν τα όνειρά του να το φτάσουν.

Rami Anis - Κολυμβητής

ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ

18 Μαρτίου 1991

ΚΑΤΑΓΩΓΗ

Aleppo, Συρία. Τώρα διαμένει στο Eeklo, Βέλγιο

ΑΘΛΗΜΑ

Κολύμβηση

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

2016

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ, ΔΥΝΑΤΟ!

Το 2015, μετά από τέσσερα χρόνια διαβίωσης ως πρόσφυγας στην Τουρκία, ο Σύριος κολυμβητής Rami, αποφάσισε να ταξιδέψει στην Ευρώπη για να κατακτήσει το όνειρο του. Διασχίζοντας τα επικίνδυνα νερά της Μεσογείου με μία φουσκωτή βάρκα έφτασε σε ένα ελληνικό νησί. Από εκεί, ξεκίνησε μία εξαντλητική διαδρομή πριν φθάσει στο Βέλγιο όπου του χορηγήθηκε άσυλο.

Μετά από αυτό τη διαδρομή στην Ευρώπη, το ολυμπιακό όνειρο του Rami πραγματοποιήθηκε. Το 2016, ο Σύριος κολυμβητής μαζί με δέκα άλλους θαρραλέους αθλητές, κρατούσαν τη σημαία της Ολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κατά την τελετή έναρξης στη Βραζιλία. Ο Rami ολοκλήρωσε την εμφάνισή του στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταγράφοντας ένα προσωπικό ρεκόρ 54,25'' στα 100μ ελεύθερο.

Για εμένα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν το όνειρο μου.

"Το μήνυμά μου προς όλους τους πρόσφυγες στον κόσμο: Ακόμη και αν έχετε μια σκληρή ζωή, μην το βάζετε κάτω και προσπαθήστε να κυνηγήσετε τα όνειρά σας."

Ο Rami εκπληρώνει τα δικά του όνειρα, ενώ παράλληλα φέρνει ελπίδα στα εκατομμύρια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω στερήσεων και πολέμων.

Tyrone Pillay - Παραολυμπιακός αθλητής

ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ

1 Μαίου 1980

ΚΑΤΑΓΩΓΗ

Durban, Νότια Αφρική

ΑΘΛΗΜΑ

Παραολυμπιακός Στίβος

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

2016

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ, ΔΥΝΑΤΟ!

Ο Tyrone πάντα ονειρευόταν να γίνει ένας μεγάλος αθλητής. Ονειρευόταν μια μέρα να παίζει κρίκετ για τη Νότια Αφρική. Έπαιξε για πάνω από 14 χρόνια πριν συνειδητοποιήσει ότι, λόγω του προβλήματός του, ποτέ δεν θα εκπλήρωνε την επιθυμία του. Καθώς μεγάλωσε και προσαρμόστηκε με το πρόσθετο αριστερό πόδι του, ο Tyrone ήταν ακόμα πεπεισμένος ότι το όνειρό του ήταν άπιαστο. Παρ' όλα αυτά στον ελεύθερο χρόνο του μετά από την δουλειά του στην Toyota S.A. και τα Σαββατοκύριακα, απολάμβανε να αθλείται μαζί με φίλους και συναδέλφους.

Αργότερα, παρακολουθώντας τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο 2008 στην τηλεόραση, τα όνειρα της αθλητικής δόξας του Tyrone αναζωπυρώθηκαν. Έβλεπε αθλητές που ήταν δυνατοί και ψηλοί, χωρίς να διαφέρουν από εκείνον, και να πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια σκηνή. Αυτή ήταν η στιγμή που ο Tyrone συνειδητοποίησε ότι ήρθε η ώρα να κυνηγήσει το στόχο του.

Μόλις οκτώ χρόνια μετά την παρακολούθηση των Παραολυμπιακών του Πεκίνο, ο Tyrone μπήκε στο γήπεδο του Ρίο για να διεκδικήσει τη θέση του με την ομάδα της Νότιας Αφρικής. Κατά τους πρώτους του Παραολυμπιακούς Αγώνες, ο Tyrone δέχθηκε με περηφάνια το Χάλκινο μετάλλιο για τη χώρα του.

Επιθυμία μου είναι να αφήσω μια κληρονομιά για την επόμενη γενιά αθλητών, να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου δεν θα υπάρχει χάσμα ανάμεσα σε αθλητές και παραολυμπιακούς αθλητές.

Brad Snyder - Παραολυμπιακός κολυμβητής

Αν και έχασε την όρασή του στη μάχη, ο Brad Snyder παντά κοιτά ψηλά το βάθρο.
ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ

29 Φεβρουαρίου 1984

ΚΑΤΑΓΩΓΗ

Reno, Nevada, ΗΠΑ

ΑΘΛΗΜΑ

Παραολυμπιακή κολύμβηση

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

2012, 2016

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ, ΔΥΝΑΤΟ!

Το νερό κάνει τον Brad Snyder να αισθάνεται πιο ελεύθερος. Έμαθε να κολυμπά στη Φλόριντα όταν ήταν ακόμα μικρό παιδί και άρχισε να αγωνίζεται όταν ήταν 11 ετών. Αργότερα, έγινε αρχηγός της ομάδας κολύμβησης στη Ναυτική Ακαδημία των Ηνωμένων Πολιτειών.

"Νομίζω ότι η ζωή που θα ζούσαμε με προβλήματα όρασης, ζωή τυφλή, ζωή σκοτεινή ήταν κάτι που μας φαινόταν αδύνατο τις εβδομάδες μετά από τον τραυματισμό. Αυτό που βρήκα στα Παραολυμπιακά αγωνίσματα είναι ότι ακόμα κι αν δεν μπορώ να δω, υπάρχει ακόμα ένας ολόκληρος κόσμος από πράγματα που είμαι ικανός να κάνω."

Όταν ο τραυματισμένος Brad επέστρεψε στο σπίτι του από το Αφγανιστάν, έπρεπε να μάθει να βρει το δρόμο του μέσα στο σκοτάδι. Η οικογένειά του στάθηκε δίπλα του βοηθώντας τον άλλοτε ανεξάρτητο στρατιώτη να ολοκληρώνει απλές εργασίες όπως φαγητό, ντύσιμο και μπάνιο.

Θέλω η ιστορία μου να εμπνεύσει την επόμενη γενιά αθλητών να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, ανεβαίνοντας στο βάθρο.

Ένα χρόνο μετά την ημέρα που έχασε την όρασή του κατά την διάρκεια του καθήκοντος, ο Brad υπερήφανα στάθηκε στο βάθρο για να παραλάβει το Χρυσό για την ομάδα των ΗΠΑ. Μεταξύ των κολυμβητών με πλήρη οπτική δυσλειτουργία, ο Brad είναι ο σημερινός κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ για τα 100 μέτρα ελεύθερης κολύμβησης.

Σήμερα, έχει μια νέα φιλοδοξία: να ασχοληθεί με ένα ακόμη άθλημα και να αγωνιστεί στο Τρίαθλο στο Τόκιο το 2020.

Lucy Ogechukwu-Ejike - Παραολυμπιακή αθλήτρια άρσης βαρών σε πάγκο

Η Lucy Ogechukwu Ejike παίρνει μια βαθιά ανάσα πριν από κάθε σετ στην προπόνηση της.
ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ

16 Οκτωβρίου 1977

ΚΑΤΑΓΩΓΗ

Enugu, Νιγηρία

ΑΘΛΗΜΑ

Παραολυμπιακή άρση βαρών σε πάγκο

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

2000, 2004, 2008, 2012, 2016

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ, ΔΥΝΑΤΟ!

Όταν η Lucy μετακόμισε από την πόλη της το Enugu σε μια κοινότητα για άτομα με ειδικές δεξιότητες, ανακάλυψε έναν κόσμο ευκαιριών συμπεριλαμβανομένων των αθλημάτων. Αυτό που της κίνησε το ενδιαφέρον ήταν η άρση βαρών - μια ανταγωνιστική δραστηριότητα στην οποία θα μπορούσε να συμμετάσχει από την αναπηρική καρέκλα της.

Λίγο πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ 2000, η ​​Lucy ξεκίνησε ένα αυστηρό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Εκείνη την χρονιά - στον πρώτο της αγώνα - πήρε το Αργυρό μετάλλιο για την ομάδα της Νιγηρίας. Μόλις λίγα χρόνια αργότερα, ανταγωνιζόμενη την ίδια κατηγορία βάρους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, η Lucy έσπασε δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ και κέρδισε το Χρυσό μετάλλιο.

Το 2016, η Lucy απασχόλησε τους τίτλους των εφημερίδων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, όταν έσπασε τρία παγκόσμια ρεκόρ και κέρδισε το τρίτο της Παραολυμπιακό Χρυσό μετάλλιο.

/

Η συμβουλή που έχω για τα νεαρά κορίτσια που επιδιώκουν να ασχοληθούν με αυτό το άθλημα, είναι ότι δεν πρέπει να φοβούνται.

Luik Triplets - Μαραθωνοδρόμοι

Οι Liina, Lily και Lela στέκονται πίσω από τη σημαία της Εσθονίας φορώντας ίδιες στολές.
ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ

14 Οκτωβρίου 1985

ΚΑΤΑΓΩΓΗ

Tartu, Εσθονία

ΑΘΛΗΜΑ

Στίβος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

2016

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ, ΔΥΝΑΤΟ!

Το τρέξιμο άρχισε να παίζει σημαντικό ρόλο στις ζωές των αδελφών Luik, όταν ήταν 24 ετών. Η Lina ήταν η πρώτη που ξεκίνησε το άθλημα πριν προτρέψει τις αδελφές της να συμμετάσχουν. Ήταν μια φυσική τάση για όλες επειδή, όπως λέει η Λίνα, «η κίνηση για εμάς σημαίνει ελευθερία». Μία υγιής ώθηση ανταγωνισμού μεταξύ των αδελφών έθεσε στόχο αυτό που φαινόταν αδύνατο, δηλαδή να τρέξουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες ανταγωνίζοντας η μια την άλλη.

"Ακόμα κι αν δεν είστε τόσο νέοι πια, μπορείτε επίσης να πάτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπως εμείς", δήλωσε η Liina Luik.

Μετά από μήνες σκληρής και επίπονης προπόνησης, έφθασαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο 2016 και έγιναν τα πρώτα και μοναδικά τρίδυμα αδέλφια που συμμετείχαν μαζί στους Αγώνες. Μετά τους αγώνες, εξαντλημένες αλλά φανερά ενθουσιασμένες - ένωσαν τα χέρια, περήφανες που μαζί εκπλήρωσαν το όνειρο και των τριών να τρέξουν μαζί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πιστεύαμε ότι ήταν αδύνατο επειδή ξεκινήσαμε τόσο αργά - σε ηλικία 24 ετών - αλλά δεν έχει σημασία πόσο χρονών είσαι. Ακόμη και αν δεν είστε πια τόσο νέοι, μπορείτε επίσης να πάτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπως και εμείς." - Liina Luik

Shane Gould - Κολυμβήτρια

Η Shane Gould, η οποία εξακολουθεί να συναγωνίζεται σε επίπεδο master, χαμογελάει μετά την έξοδο από το νερό.
ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ

23 Νοεμβρίου 1956

ΚΑΤΑΓΩΓΗ

Bicheno, Tasmania, Αυστραλία

ΑΘΛΗΜΑ

Κολύμβηση

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

1972

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ, ΔΥΝΑΤΟ!

Αφότου η οικογένειά της επέστρεψε στην Αυστραλία από τα Fiji, η Shane ήταν έτοιμη να ξεκινήσει στο δημοτικό σχολείο, και τότε ξεκίνησε να κολυμπάει αγωνιστικά. Μία εκκολαπτόμενη σούπερ σταρ, η νεαρή Shane γρήγορα ανέβηκε στην κατάταξη και ήδη από τα 15, είχε φτάσει σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Shane κυριάρχησε στις διαδρομές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, κερδίζοντας πέντε μετάλλια - τρία Χρυσά, ένα Αργυρό και ένα Χάλκινο. Την ίδια χρονιά κατέκτησε παγκόσμια ρεκόρ στα 100, 200, 400, 800 και 1500 μέτρα ελεύθερο, καθώς και τα 200 μέτρα στο μικτό ατομικό.

Η μεγαλύτερη ανάμνηση μου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο που συναντώνται και αγωνίζονται ειρηνικά.

Αφού κυριάρχησε στους Αγώνες του 1972, η Shane εκτοξεύθηκε στο προσκήνιο. Το αθλητικό νεαρό αστέρι έκανε πίσω λόγω της υπερβολικής δημοσιότητας και ανέλαβε άλλες προκλήσεις μακριά από την αγωνιστική κολύμβηση επιστρέφοντας για να εξερευνήσει τον άγριο ωκεανό της παιδικής της ηλικίας. Δύο δεκαετίες αργότερα, η Shane επέστρεψε στην αγωνιστική κολύμβηση σε επίπεδο master όπου συνέχισε να συντρίβει τα παγκόσμια ρεκόρ.

Σήμερα, η θαυμάσια αυτή κολυμβήτρια αφιερώνει τον εαυτό της στο Shane Gould Swimming Project - ένα μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα που λειτουργεί στα Fiji, στη Σουηδία και στις αυτόχθονες κοινότητες της Αυστραλίας, εκπαιδεύοντας επίδοξους κολυμβητές.

Κάτω από αυτήν την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή σημαία, ας αποδείξουμε ότι η δύναμη του αθλητισμού ενώνει τους ανθρώπους.


Akio Toyoda
Πρόεδρος, Toyota Motor Corporation

Δέσμευση της Toyota

Στην Toyota, τον Παγκόσμιο Συνεργάτη Μετακίνησης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, επιδιώκουμε να εμπνέουμε τους ανθρώπους να προχωράνε μπροστά – πέρα από τη δική τους γραμμή τερματισμού, πέρα από το δικό τους αδύνατο.

Συνεργαζόμαστε με τη Διεθνή Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή με σκοπό να βοηθήσουμε τους αθλητές μας να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι της ολόψυχης δέσμευσής μας στην απελευθέρωση των ανθρωπίνων δυνατοτήτων μέσα από τη δύναμη της κίνησης.

Οι ρυθμίσεις των cookies σας

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Εάν συμφωνείτε, συνεχίστε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο ως συνήθως ή ενημερωθείτε εδώ σχετικά με τα είδη των cookies που μπορείτε να επιλέξετε, καθώς και για τον τρόπο αλλαγής των ρυθμίσεων τους.

OK