1. Discover Toyota
 2. Environmental sustainability
 3. Worldwide harmonized light

WLTP: ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΡΥΠΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ WORLDWIDE HARMONIZED LIGHT VEHICLE TEST PROCEDURE

Ήδη από τη δεκαετία του 1980, οι τιμές κατανάλωσης και καυσαερίων των νέων οχημάτων μετριούνται σύμφωνα με την τυποποιημένη διαδικασία δοκιμών του New European Driving Cycle (NEDC) . Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018, εφαρμόζεται μια νέα διαδικασία δοκιμών το Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP) για την παροχή μίας πιο ρεαλιστικής εικόνας και κατανόησης της λειτουργίας ενός οχήματος, τόσο στους υποψήφιους αγοραστές όσο και στους κατόχους του.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ NEDC ΣΤΟ WTLP;Ο ισχύων κύκλος οδήγησης NEDC που κλείνει σχεδόν 40 χρόνια, αντικαθίσταται δημιουργώντας εξελίξεις στην τεχνολογία και αλλαγές στις συνθήκες οδήγησης. Για να υπάρχει ένας πιο ακριβής τρόπος μέτρησης και σύγκρισης της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων ενός αυτοκινήτου, ο νέος κύκλος δοκιμών WTLP προσφέρει μια πιο ρεαλιστική απεικόνιση των συνθηκών οδήγησης, ώστε οι εργαστηριακές μετρήσεις ν' αντανακλούν καλύτερα την απόδοση του αυτοκινήτου στο δρόμο.

 • Κύκλος Δοκιμής

  Δυναμικά τεστ που απεικονίζουν καλύτερα τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης

 • Διάρκεια Κύκλου

  Το τεστ διαρκεί 30 λεπτά, με αύξηση 10 λεπτών

 • Απόσταση Κύκλου

  Μήκος 23,25 χλμ, άνω του διπλασίου της παλιάς απόστασης

 • Φάσεις Οδήγησης

  Πιο δυναμικές φάσεις: 52% εντός πόλης και 48% εκτός πόλης

 • Μέσος Όρος και Ανώτατες Ταχύτητες

  Η μέση ταχύτητα είναι 46,5χλμ./ώρα (αύξηση κατά 12,5χλμ.) ενώ η υψηλότερη ταχύτητα φτάνει τα 131χλμ./ώρα

 • Προαιρετικός Εξοπλισμός

  Πρόσθετες επιλογές οχημάτων (επιπτώσεις CO2 και κατανάλωση) ελήφθησαν υπόψιν

 • Μοχλοί Ταχυτήτων

  Κάθε αυτοκίνητο έχει διαφορετικά αντί για συγκεκριμένα, σημεία αλλαγής ταχυτήτων

 • Θερμοκρασίες Δοκιμής

  Οι μετρήσεις γίνονται πλέον στους 23ºC (και οι τιμές CO2 έχουν τροποποιηθεί στους 14ºC) αντί για 20-30ºC.

ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

 • Όλα τα καινούρια οχήματα έχουν συμμορφωθεί με τη νέα διαδικασία δοκιμών WLTP (τα ελαφριά φορτηγά θα ακολουθήσουν ένα χρόνο αργότερα). Για την Toyota, το πρώτο μοντέλο που πιστοποιήθηκε σύμφωνα με το WLTP είναι το Prius, το τελευταίο τρίμηνο του 2017. 

  Στην Toyota, υποδεχόμαστε την αλλαγή στο WLTP καθώς παρέχει στους πελάτες μας μία πιο ακριβή βάση για τον υπολογισμό της κατανάλωσης καυσίμων και των εκπομπών. Ως ηγέτες στην "καθαρή" μετακίνηση, έχουμε αφιερώσει δεκαετίες στην έρευνα για αυτοκίνητα πιο φιλικά στο περιβάλλον. Παράγουμε τεχνολογίες όπως η υβριδική που αποδεικνύουν στην πράξη ότι βοηθούν στη μείωση των εκπομπών ρύπων, του φαινομένου του θερμοκηπίου και στο κίνημα προς μία κοινωνία με χαμηλά ποσοστά διοξειδίου του άνθρακα (CO2). 

  "Τα υβριδικά είναι η ραχοκοκαλιά των κινητήρων μας και θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα στα αυτοκίνητά μας έως το 2050, κατά 90% σε σχέση με το 2010."

  Dr. Johan van Zyl, Πρόεδρος και CEO της Toyota Motor Europe

  Καθημερινές δοκιμές, ρεαλιστικά αποτελέσματα

  Η νέα μέθοδος δοκιμών WLTP διασφαλίζει ότι οι εργαστηριακές μετρήσεις αντικατοπτρίζουν καλύτερα τις πραγματικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών που παρουσιάζονται στα νέα αυτοκίνητα είναι μια πολύ πιο πιστή απεικόνιση αυτού που πραγματικά θα επιτευχθεί.

ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ;

Ε: Θα αλλάξει η πραγματική κατανάλωση καυσίμου στο αυτοκίνητό μου;

Α: Η πραγματική κατανάλωση καυσίμου σας θα παραμείνει ίδια. Είναι όμως πιθανό το αυτοκίνητό σας να λάβει υψηλότερη επίσημη τιμή CO2 και τιμές κατανάλωσης καυσίμων - πιο κοντά σε αυτό που παρατηρείτε - λόγω του πιο αυστηρού κύκλου δοκιμών WLTP.

E: Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων και CO2 θα είναι παρόμοιες με τις WLTP τιμές;

Α: Όπως και το NEDC έτσι και το WLTP συνεχίζει να είναι μία εργαστηριακή μέθοδος δοκιμών. Καθώς ο τρόπος οδήγησης και οι συνθήκες ποικίλλουν ανά περίπτωση, είναι πιθανή κάποια απόκλιση μεταξύ των επίσημων τιμών και αυτού που ο οδηγός θα επιτύχει στην πράξη.

Ε: Γιατί αυξήθηκε ξαφνικά η τιμή NEDC του αυτοκινήτου μου;

Α: Για μία μεταβατική χρονική περίοδο (έως τέλος Αυγούστου 2019), οι τιμές NEDC θα παράγονται παράλληλα με τις τιμές WLTP. Καθώς η παλιά διαδικασία NEDC δεν θα χρησιμοποιείται, οι κανονισμοί επιτάσσουν να μεταφράζονται οι τιμές WLTP CO2 σε ισοδύναμες τιμές NEDC με την έννοια μίας 'άσκησης συσχετισμού'. Αυτό θα γίνεται χρησιμοποιώντας είτε ένα εργαλείο προσομοίωσης που αναπτύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είτε μέσω φυσικής επαναδοκιμής, που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερες τιμές NEDC CO2 για το αυτοκίνητό σας καθώς θα είναι μία αναβαθμισμένη εκδοχή του NEDC (βασισμένη στο WLTP).

Ε: Θα ελέγχει το WLTP και άλλους παράγοντες μόλυνσης της ποιότητας του αέρα;

Α: Ναι, το WLTP χρησιμοποιείται επίσης για τη μέτρηση ουσιών όπως το μονοξείδιο του άνθρακα (CO), οι υδρογονάνθρακες (HC) και τα οξείδια του αζώτου (Nox) και σωματίδια (PM/PN).

Ε: Πότε αλλάζουν οι τιμές των ελαφρών φορτηγών;

Α: Η πιστοποίηση WLTP θα είναι υποχρεωτική για όλα τα ελαφρά φορτηγά (Κατηγορίες N1 (i) N2 (ii) και Ν2) από τον Μάιο του 2019, ένα χρόνο μετά τα επιβατικά αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ WLTP