1. Discover Toyota
  2. Environmental sustainability

Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα

Μάθετε περισσότερα για τους τρόπους με τους οποίους κάνουμε πιο βιώσιμη την κινητικότητα.

Η βιωσιμότητα βρίσκεται στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε. Εστιάζουμε στη δημιουργία ολοένα και καλύτερων αυτοκινήτων που επιτρέπουν στους ανθρώπους να ζουν πιο καθαρές, ασφαλείς, λιγότερο αγχώδεις και πιο συνδεδεμένες ζωές. Προσπαθούμε να αναπτύξουμε μελλοντικές λύσεις κινητικότητας που συνδέουν ανθρώπους, οχήματα και την πόλη για να μειώσουν σημαντικά τη συμφόρηση και τη ρύπανση. Θέλουμε να λειτουργήσουμε μια επιχείρηση που να είναι κερδοφόρα, βιώσιμη και αποτελεί ένα εξαιρετικό μέρος για εργασία.

Η βιωσιμότητα είναι θεμελιώδης για τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε στην Toyota, όπως εκφράζεται στο Παγκόσμιο Όραμά μας για το 2011. Στόχος μας είναι να παρέχουμε προϊόντα και υπηρεσίες που σέβονται τον πλανήτη και εμπλουτίζουν τις ζωές των ανθρώπων στις κοινότητες όπου δραστηριοποιούμαστε. Το 2015, ανακοινώσαμε την Περιβαλλοντική Πρόκληση Toyota 2050 για να κινηθούμε προς μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι, τα αυτοκίνητα και η φύση μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά. Οι έξι προκλήσεις πρόκειται να υπερβούν τον μηδενικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, ελπίζοντας να επιτύχουν ακόμη και καθαρό θετικό αντίκτυπο.

Σήμερα, η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει μεγαλύτερες προκλήσεις από ποτέ και η βιωσιμότητα είναι περισσότερο από ποτέ μέρος της λύσης. Η αυξανόμενη ρύπανση στις πόλεις οδήγησε σε αυστηρότερους διεθνείς και εθνικούς κανονισμούς, που απαιτούν τα αυτοκίνητα να είναι πιο πράσινα καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους. Ταυτόχρονα, η κοινωνία και οι ρυθμιστικές αρχές περιμένουν τα αυτοκίνητα να είναι ασφαλέστερα, καλύτερα συνδεδεμένα και ικανά να επικοινωνούν με το περιβάλλον. Στην Toyota ευδοκιμούμε στις επιχειρηματικές προκλήσεις, χρησιμοποιώντας τις ως ευκαιρία να καινοτομήσουμε και να βελτιώσουμε την επιχείρησή μας.

Κινητικότητα για όλους

Η προσέγγισή μας για τη βιωσιμότητα επικεντρώνεται στην «Όλο και καλύτερη Κινητικότητα για Όλους». Θέλουμε να ανοίξουμε νέες ευκαιρίες για τους πελάτες, να αλλάξουμε τη ζωή προς το καλύτερο και να φέρουμε νέες ανακαλύψεις. Πιστεύουμε ότι όταν είστε ελεύθεροι να μετακινηθείτε, όλα είναι πιθανά. Η καμπάνια μας ‘Start your impossible’ ενσωματώνει αυτό το όραμα: μια κοινωνία κινητικότητας χωρίς αποκλεισμούς για όλους, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων και των ατόμων με περιορισμένες ικανότητες. Η κινητικότητα πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους.

Συνεργασία, επικοινωνία και κοινότητα

 

Στην Toyota Motor Europe έχουμε μακρά παράδοση στην υποστήριξη της τοπικής παραγωγής, στη δημιουργία πλούτου και απασχόλησης και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων στις κοινότητές μας. Σήμερα μπορούμε με περηφάνια να πούμε ότι στην Ευρώπη είμαστε ένας νόμιμος τοπικός παίκτης, με 20.000 υπαλλήλους, 9 εργοστάσια παραγωγής, δραστηριότητες Ε&Α και σχεδιασμού και 29 οργανισμούς πωλήσεων και μάρκετινγκ που καλύπτουν 53 χώρες. 8 στα 10 μοντέλα που πωλούνται στην Ευρώπη είναι τοπικής παραγωγής.

Ενώ έχουμε ένα όραμα για την κοινωνία, αναγνωρίζουμε ότι η κοινωνία με τη σειρά της έχει προσδοκίες από εμάς. Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτές και να τις ξεπεράσουμε, ακούμε και συνεργαζόμαστε με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για να κατανοήσουμε τις ανάγκες τους. Δημιουργούμε μόνιμες συνεργασίες με τις κοινότητές μας. Εστιάζουμε στη συνεχή βελτίωση των λειτουργιών και της εφοδιαστικής αλυσίδας μας, σε συνεργασία με τους υπαλλήλους και τους προμηθευτές μας. Μέσω της αμοιβαίας υποστήριξης, της ανοιχτής επικοινωνίας και της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών, διασφαλίζουμε ότι οι προμηθευτές μας μπορούν να προσφέρουν στο υψηλότερο επίπεδο και να παραμείνουν ανταγωνιστικοί.

Σταθερή βάση για βιώσιμη ανάπτυξη

Πιστεύουμε ότι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των ταλέντων μας είναι αυτό που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξή μας και να συνεισφέρουμε στην Ευρωπαϊκή οικονομία. Στόχος μας είναι να κάνουμε την κοινότητα και την κοινωνία καλύτερη. Βάζοντας τους ανθρώπους στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε, στοχεύουμε να πραγματοποιήσουμε πραγματικά μια βιώσιμη κοινωνία σε αρμονία με τους ανθρώπους και τη φύση.