1. Discover Toyota
 2. Beyond Zero
 3. Corporate

ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ

Επιθυμία μας είναι να προχωρήσουμε πέρα από τις μηδενικές εκπομπές, πέρα από το μηδέν, ώστε κάθε προϊόν και κάθε υπηρεσία μας, να συμβάλλουν θετικά στην κοινωνία. Αυτό σημαίνει προϊόντα και πρωτοβουλίες που βελτιώνουν τις κοινότητες, τις κοινωνίες και τον πλανήτη τον οποίο όλοι μοιραζόμαστε.

Η Περιβαλλοντική Πρόκληση Toyota 2050, που ανακοινώσαμε ήδη από το 2015, είναι η δέσμευσή μας να πετύχουμε πραγματική βιωσιμότητα σε όλες τις δραστηριότητές μας. Υιοθετούμε τους Στόχους Βιώσιμους Ανάπτυξης του ΟΗΕ (Sustainable Development Goals), βοηθώντας στην αύξηση του αριθμού των κοριτσιών που εκπαιδεύονται και εργάζονται σε βιομηχανίες τεχνολογίας. Και ετοιμαζόμαστε για ‘την κοινωνία υδρογόνου’, όπου όλα τα μέσα μεταφοράς ακόμα και ολόκληρες πόλεις τροφοδοτούνται με καθαρό υδρογόνο. Οραματιζόμαστε έναν καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο Beyond Zero.
 • Κοινωνία Υδρογόνου

  Η δημιουργία μιας Κοινωνίας Υδρογόνου έχει ήδη ξεκινήσει, με το αεροδυναμικό σχήμα του Toyota Mirai. Αυτό ήδη προχωρά πέρα από τις μηδενικές βλαβερές εκπομπές καθώς μοναδική εκπομπή του είναι το καθαρό νερό. Αλλά πρόκειται απλά για το πρώτο μέρος του οράματός μας να φέρουμε καθαρή ενέργεια υδρογόνου σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας. Από τα λεωφορεία μέχρι τα σκάφη, από τα φορτηγά μέχρι τα περονοφόρα ανυψωτικά, προχωράμε πέρα από το μηδέν και δημιουργούμε πιο αθόρυβα μέσα μεταφοράς που πραγματικά καθαρίζουν τον αέρα καθώς κινούνται.

 • Woven City

  Πέρα από την παραγωγή οχημάτων υδρογόνου, βρίσκεται η Woven City, το οικοσύστημα μιας πλήρως συνδεδεμένης πόλης που χρησιμοποιεί ενέργεια  υδρογόνου. Αποτελεί πρωτότυπο της οικολογικής πόλης του μέλλοντος, που θα μπορεί να απολαμβάνει τα οφέλη ενός καθαρού και άφθονου καυσίμου και θα αποτελεί έμπνευση για την επόμενη γενιά. Η Woven City αποτελεί επίσης ένα ζωντανό εργαστήριο μελλοντικής καινοτομίας.

 • Girls STEM the Future

  Για να χτιστεί μία καλύτερη κοινωνία απαιτούνται πολύ περισσότερα από τη βελτίωση της κινητικότητας. Το μέλλον μας χρειάζεται μία πιο ισότιμη ισορροπία των φύλων σε όλους τους τομείς, όπως η επιστήμη, η τεχνολογία, η μηχανολογία και τα μαθηματικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Toyota προσφέρει καθοδήγηση και εκπαίδευση σε νεαρές γυναίκες για συμμετοχή τους σε θετικές επιστήμες, ώστε να  αντικατοπτρίζουν τις ιδέες και τις προτεραιότητες όλων. 

 • e -Palette

  Η Toyota φέρνει πραγματικά την επανάσταση στον τομέα των επαγγελματικών μεταφορών με το συναρπαστικό e-palette concept. Αποτελώντας ένα γιγαντιαίο άλμα προόδου για τους επαγγελματίες, αυτά τα αυτόνομα οχήματα προσφέρουν έναν κινητό χώρο που μπορεί να προσαρμοστεί για να χρησιμοποιηθεί ως κομμωτήριο, εστιατόριο, γυμναστήριο ακόμα και ως κινητό δωμάτιο ξενοδοχείου. Οι δυνατότητες ξεπερνούν κάθε φαντασία.

 • Energy Observer

  Η κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ταξιδεύει στους ωκεανούς του κόσμου με τη μορφή του Energy Explorer. Αυτό το πρωτοποριακό υδρογονοκίνητο σκάφος τροφοδοτείται με την ίδια τεχνολογία κυψελών καυσίμου που συναντάται στο Toyota Mirai. Το Energy Explorer όχι μόνον εκπέμπει καθαρό νερό, αλλά δημιουργεί και το δικό του υδρογόνο εν κινήσει, χρησιμοποιώντας ηλιακή ενέργεια για τη μετατροπή του υδρογόνου από το θαλασσινό νερό που διασχίζει.

 • Toyota Caetanobus

  Φέρνοντας την καινοτομία μηδενικών εκπομπών εκεί που χρειάζεται περισσότερο, το υδρογονοκίνητο Caetanobus είναι ένα λεωφορείο με μοναδική εκπομπή το καθαρό νερό. Ουσιαστικά, βρίσκεται εκεί έξω καθαρίζοντας τον αέρα σε αστικές περιοχές καθώς μεταφέρει τους επιβάτες στον προορισμό τους. Το Caetanobus προχωρά ακόμα περισσότερο επικοινωνώντας με τα φανάρια κυκλοφορίας της πόλης ώστε να μειώνει την ταχύτητά του για τον περιορισμό της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

 • Jaxa Lunar Rover

  Σε συνεργασία με την Ιαπωνική Διαστημική Υπηρεσία (JAXA), το υδρογονοκίνητο σεληνιακό όχημα Lunar Rover της Toyota φέρνει το beyond zero σε έναν άλλο πλανήτη, τουλάχιστον στη σελήνη. Εκπέμποντας μόνο καθαρό νερό, το JAXA Lunar Rover της Toyota μπορεί να διανύει μεγάλες αποστάσεις στην επιφάνεια της σελήνης χωρίς περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο παρθένο οικοσύστημά της.

 • Περιβαλλοντική Πρόκληση 2050

  Ως μία παγκόσμια εταιρεία, η Toyota λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ευθύνες της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προγραμματίζουμε να συνεχίσουμε ακόμα περισσότερο το ταξίδι μας για μηδενικές εκπομπές, διατηρώντας το όραμα beyond zero μακροπρόθεσμα στο μέλλον και μέσω ολόκληρης της αλυσίδας εφοδιασμού σε όλα όσα κατασκευάζουμε. Αυτό σημαίνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για μηδενικές εκπομπές CO2 από τα νέα οχήματα, μηδενικές εκπομπές στον τρόπο ζωής και μηδενικές εκπομπές CO2 από τα εργοστάσια, καθώς και ελάχιστη χρήση νερού, όλα μέχρι το 2050.