1. Discover Toyota
  2. Beyond Zero
Με μια ματιά
Με μια ματιά

TOYOTA BEYOND ZERO

Για να προσφέρουμε μετακίνηση σε όλους, χωρίς περιορισμούς

Το μηδέν δεν είναι ο προορισμός μας. Είναι ένα ακόμα βήμα στο ταξίδι του εξηλεκτρισμού που ξεκίνησε το 1997 με την τεχνολογία Hybrid Electric, ενώ σήμερα διαθέτουμε οχήματα τεχνολογίας υδρογόνου. Φέραμε, ήδη, τη δύναμη του υδρογόνου σε λεωφορεία, φορτηγά και σκάφη, που ‘εκπέμπουν’ μόνο νερό.
Σήμερα, προχωράμε από τις μηδενικές εκπομπές ρύπων στους μηδενικούς περιορισμούς, προσφέροντας μία καλύτερη κοινωνία.
Γιατί να σταματήσουμε στο μηδέν, όταν μπορούμε να το ξεπεράσουμε;

ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ

Πριν από 23 χρόνια, το όραμά μας για μηδενικές εκπομπές ρύπων, μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε το πρώτο στον κόσμο Hybrid Electric παραγωγής. Με το ίδιο πάθος, συνεχίζουμε, μέσα από μία πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα Plug-in Hybrid, Αμιγώς Ηλεκτρικά, καθώς και Υδρογόνου. Αλλά ως πρωτοπόροι της ηλεκτροκίνησης, δεν θα σταματήσουμε εδώ. Σχεδιάζοντας να λανσάρουμε 40 νέα και αναβαθμισμένα εξηλεκτρισμένα οχήματα μέχρι το 2025, θα προσφέρουμε την ευρύτερη στον κόσμο εξηλεκτρισμένη γκάμα. Έτσι, όλοι θα μπορούν να απολαύσουν την κατάλληλη τεχνολογία, την κατάλληλη στιγμή, με βάση τις πραγματικές ανάγκες μετακίνησης, συμβάλλοντας σε ένα καλύτερο περιβάλλον.

Hybrid Electric. O ηγέτης στον εξηλεκτρισμό.

Χάρη στη 4η γενιά Hybrid Electric, διαθέσιμη σε όλη τη γκάμα Toyota, μπορείτε να ταξιδεύετε αποκλειστικά ηλεκτρικά και με μηδενικές εκπομπές ρύπων, έως 80% του χρόνου της καθημερινής σας διαδρομής, χωρίς καμία ανάγκη εξωτερικής φόρτισης.

Plug-in Hybrid Electric. Φτάσε ακόμα πιο μακριά, με μηδενικές εκπομπές.

Τα Plug-in Hybrid μοντέλα μας, προσφέρουν μηδενικούς ρύπους και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 75 km με μία φόρτιση. Διατηρώντας ταυτόχρονα, όλα τα πλεονεκτήματα της 4ης γενιάς Hybrid-electric τεχνολογία μας, υπόσχονται άμεση επιτάχυνση, κορυφαία αποδοτικότητα και κυρίως ξεγνοιασιά και στα πιο μακρινά ταξίδια.

Αμιγώς Ηλεκτρικά. 100% μηδενικές εκπομπές.

Ξεκινώντας από τη Νέα Γενιά Proace Electric, η νέα γενιά αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μας θα προσφέρει άμεση επαναφόρτιση και ένα ασυμβίβαστο μίγμα ισχύος, αυτονομία και αξιοπιστίας.

Τεχνολογία υδρογόνου. Εκπέμπει μόνο νερό!

Η 2η γενιά Mirai αξιοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται στις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, ενώνοντας οξυγόνο και υδρογόνο! Με γρήγορο ανεφοδιασμό 5’ και αυτονομία πάνω από 500 km, το πρωτοποριακό Mirai προσφέρει καθαρές, ισχυρές επιδόσεις, εκπέμποντας μόνο νερό.

ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Καθώς μετασχηματιζόμαστε σε εταιρεία μετακίνησης, δεν λειτουργούμε με κριτήριο μόνο τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες μετακίνησης της κοινωνίας, προχωράμε ακόμα περισσότερο. Έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε ελεύθερη μετακίνηση σε όλους, από τους ηλικιωμένους μέχρι τους παραολυμπιακούς αθλητές, ανεξάρτητα από τις σωματικές τους ικανότητες. Γιατί όταν δεν προσπερνάμε κανέναν, τότε όλοι πάμε ακόμα πιο μπροστά.

Ελευθερία στην απόλαυση κάθε διαδρομής. 

Είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που επιτρέπει την πρόσβαση σε αναπηρικό αμαξίδιο, με τη χρήση ενός μόνο μοχλού. Η μοναδική διάταξη των καθισμάτων του και οι λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης παρέχουν ελευθερία και ξεγνοιασιά για όλους.

Κίνηση έως το τελευταίο «μίλι» 

Είτε όρθιοι, είτε καθιστοί ή σε αναπηρικό αμαξίδιο, το απολαυστικό και φιλικό προς το περιβάλλον αμιγώς ηλεκτρικό Walking Area, βοηθά όλους να μετακινούνται γρήγορα στην πόλη έως το τελευταίο «μίλι» της διαδρομής τους.

Ελευθερία ώστε όλοι να μπορούν να αγωνιστούν

Πιστεύουμε ότι όλα είναι εφικτά όταν είσαι ελεύθερος να κινηθείς. Ως 'Παγκόσμιος Συνεργάτης' Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων, εκπληρώνουμε το όραμα μας να προσφέρουμε ελεύθερη μετακίνηση σε όλους.


Ελευθερία για όλους 

Το APM (Accessible People Mover) εξελίχθηκε αποκλειστικά για να βοηθήσει άτομα με ειδικές ανάγκες να μετακινούνται στους χώρους εκδηλώσεων του Tokyo 2020 όπως το Ολυμπιακό Στάδιο.

ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

Τι άλλο βρίσκεται πέρα από το μηδέν; Μήπως πραγματικά αξέχαστες εμπειρίες για όλους, είτε στο αυτοκίνητο, προσωπικές ή online; Ή μήπως η προηγμένη φιλοσοφία ασφάλειας που μας οδηγεί ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μας να μειώσουμε τον αριθμό τροχαίων ατυχημάτων στο μηδέν. Συνδυάζοντας τη γνωστή σε όλους υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία των οχημάτων μας με υπηρεσίες καλύτερα προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας, προχωρώντας πέρα από το μηδέν, η κάθε εμπειρία γίνεται ασφαλέστερη και πιο απολαυστική.

Ταξίδια με … ενσυναίσθηση

Το πλήρως αυτοματοποιημένο LQ concept διαθέτει ένα ισχυρό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) με την ονομασία “Yui”. Μαθαίνοντας από εσάς, μπορεί να σας προσφέρει μία εξατομικευμένη εμπειρία, που ενισχύει το δεσμό σας με το αυτοκίνητό σας.

Ταξίδια με αίσθηση ασφάλειας

Το Toyota Safety Sense είναι μία σειρά τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας, σχεδιασμένων για να αποτρέπουν ή να μειώνουν το αποτέλεσμα μία σύγκρουσης όπου εμπλέκονται τα αυτοκίνητά μας, φέρνοντάς μας ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μας για την εξάλειψη των τροχαίων ατυχημάτων.


Ταξίδια με συνδεσιμότητα

Από το Hybrid Coaching μέχρι το Find My Car, η εφαρμογή smartphone MyT Connected Services προσφέρει πλήρη έλεγχο μέσα ή έξω από το Toyota σας, για μία ασφαλέστερη και πιο απολαυστική οδήγηση.

Ταξίδια χωρίς δεσμεύσεις και περιορισμούς

Με την τεχνολογία ενεργής κλίσης Active Lean και σύστημα τετραδιεύθυνσης (rear-wheel steering), το πλήρως ηλεκτρικό i-ROAD σας προσφέρει την ευελιξία μιας μοτοσικλέτας με την άνεση και την ασφάλεια ενός αυτοκινήτου. Ιδανικό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρα στην πόλη.

ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΠΟΔΙΑ

Στο πλαίσιο του Environmental Challenge 2050, θέλουμε να θέσουμε ακόμα υψηλότερους στόχους στο ταξίδι μας για μηδενικές εκπομπές ρύπων. Να προχωρήσουμε πέρα από τα εμπόδια για μία κοινωνία μηδενικών ρύπων. Το υδρογόνο είναι καθαρή, βιώσιμη ενέργεια που θα μας βοηθήσει να μειώσουμε τις επιπτώσεις των προϊόντων και των δραστηριοτήτων μας στο περιβάλλον και να συμβάλλουμε σε μία καλύτερη κοινωνία. Είτε αυτό σημαίνει μετάβαση από το σημείο A στο B, είτε οικιακή θέρμανση ή ακόμα και ηλεκτροδότηση ολόκληρων πόλεων, θέλουμε οι καινοτομίες μας να μας οδηγήσουν σε ένα καλύτερο κόσμο. Ένα κόσμο όπου όλοι μαζί προχωράμε μπροστά.

Πέρα από μία δημόσια συγκοινωνία

Caetanobus: Παρέχοντας ενέργεια στον πρώτο Ευρωπαϊκό στόλο λεωφορείων κυψελών καυσίμου, το υδρογόνο υποστηρίζει τη δημόσια συγκοινωνία χωρίς συμβιβασμούς στη λειτουργία και με μοναδική εκπομπή το νερό.

Πέρα από μία πόλη

Μία πρότυπη πόλη χτισμένη σε μία περιοχή 175 εκταρίων στους πρόποδες του Όρους Fuji στην Ιαπωνία, η Woven City θα αποτελεί ένα πλήρως συνδεδεμένο οικοσύστημα όπου οι άνθρωποι ζουν, εργάζονται και διασκεδάζουν, με ενέργεια αποκλειστικά από τις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου της Toyota.

Πέρα από μία επιχείρηση

Δωμάτιο ξενοδοχείου, εμπορικό κατάστημα, όχημα κοινής χρήσης. Το e-Palette είναι το όραμά μας για μία κινητή επιχείρηση. Μία προσαρμοζόμενη 'κάψουλα' με μηδενικούς ρύπους που προσφέρει υπηρεσίες κατάλληλες για τις ανάγκες των πελατών, έξω από την πόρτα τους.

Πέρα από μία κοινωνία

Η ενέργεια του υδρογόνου είναι ένα βιώσιμο υποκατάστατο των ορυκτών καυσίμων. Από την τροφοδοσία φορτηγών και πλοίων μέχρι την οικιακή θέρμανση, είμαστε έτοιμοι να διαδραματίσουμε ζωτικό ρόλο στη μετάβαση σε μία κοινωνία βασισμένη στο υδρογόνο, όπου μοναδικό υποπροϊόν είναι το νερό.