Αγώνας σε κάθε έδαφος

Για την εξέλιξη ακόμη καλύτερων αυτοκινήτων

Από τους αυτοκινητοδρόμους ως τις πίστες ράλι, σε ολόκληρο τον κόσμο, υπάρχουν πολλές διοργανώσεις αυτοκινητιστικών αγώνων που συναρπάζουν τους θαυμαστές με το πάθος, την τόλμη και την ταχύτητα που κόβει την ανάσα. Η πλούσια ιστορία της Toyota στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκινά αρκετές δεκαετίες πίσω στο χρόνο. Σήμερα, ενοποιούμε τις παγκόσμιες αγωνιστικές μας δραστηριότητες κάτω από ένα όνομα: TOYOTA GAZOO Racing.

Pushing the limits for Better

Η TOYOTA GAZOO Racing μετουσιώνει
τη δέσμευσή μας να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο
και να φτιάχνουμε συνεχώς καλύτερα αυτοκίνητα.
Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να καινοτομούμε,
επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες και λύσεις που λειτουργούν
κάτω από τις αντίξοες συνθήκες του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Συμμετέχουμε σε αγώνες ταχύτητας,
για να φτάσουμε στα όρια και να μάθουμε
μέσα από τις πιο απαιτητικές προκλήσεις.
Αγωνιζόμενοι σε κάθε είδος δρόμου,
όποια κι αν είναι η πρόκληση,
εμπνεόμαστε να σχεδιάζουμε συνεχώς καλύτερα αυτοκίνητα.
Σχεδιάζουμε το μελλοντικό DNA της TOYOTA.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να προσφέρουμε την ελευθερία,
την περιπέτεια και τη χαρά της οδήγησης σε όλους.

Νέο όνομα. Η ίδια ακατανίκητη επιθυμία

Ήδη από τη δεκαετία του 1950 ο ιδρυτής μας, KiichiroToyoda, ήταν τόσο πεπεισμένος για τα οφέλη που πρόσφερε ο ανταγωνισμός στην εταιρεία του, που κάποτε είπε:
 
"Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι κάτι πολύ παραπάνω από απλή ψυχαγωγία. Είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Όπως ακριβώς οι αθλητές δοκιμάζουν τις ικανότητές τους αγωνιζόμενοι με όλες τους τις δυνάμεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων χρησιμοποιούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ως ευκαιρία για να ωθήσουν την απόδοση ενός οχήματος στα όρια και να συναγωνιστούν για την υπεροχή, ανακαλύπτοντας έτσι νέους τρόπους εξέλιξης της τεχνολογίας αυτοκινήτου.
 
Δεν πρόκειται μόνο για αυτοκινητιστική έρευνα - τα μηχανήματα πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά με τους ανθρώπους ώστε να αναδειχθούν οι πραγματικές τους δυνατότητες. Όπως οι τροχοί ενός αυτοκινήτου, έτσι και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας μπορούν να κινηθούν προς τα εμπρός, μόνο μαζί."

 
/

Σήμερα, το “GAZOO” αναφέρεται στη λέξη “γκαράζ”: ένα πολύ οικείο μέρος όπου οι άνθρωποι εργάζονται μαζί για να βελτιώσουν τις παραμικρές λεπτομέρειες, με στόχο να δημιουργήσουν ακόμα καλύτερα αυτοκίνητα και υπηρεσίες για κάθε πελάτη, σε κάθε γκαράζ. Έτσι, το όνομα ενσωματώνει την κινητήρια δύναμη πίσω από την TOYOTA GAZOO Racing.
 
Οι δραστηριότητες μηχανοκίνητου αθλητισμού της Toyota, ενοποιημένες κάτω από το όνομα TOYOTA GAZOO Racing περιλαμβάνουν: το απαιτητικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, επιστροφή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) το 2017, τον "δυσκολότερο αγώνα του κόσμου", τις 24 ώρες του Nürburgring (με τη δέκατη συνεχόμενη συμμετοχή της Toyota σε αυτή την εξαιρετικά απαιτητική διοργάνωση). Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησε το Πρόγραμμα Οδήγησης των Πέντε Ηπείρων – μιας επιχείρησης στην οποία οι υπάλληλοι της Toyota οδηγούν σε πέντε ηπείρους ως το 2020 ώστε όχι μόνο να "κατασκευάσουν ακόμα καλύτερα αυτοκίνητα", αλλά και να "αναπτύξουν τους ανθρώπους" που βρίσκονται πίσω από την κατασκευή τους.

Μαθαίνοντας από τις σκληρότερες προκλήσεις

Η κατασκευή αυτοκινήτων για παγκόσμια ράλι είναι παραπάνω από μια θεωρία. Είναι η κατασκευή ενός οχήματος που μπορεί να οδηγηθεί στα όριά του σε οποιονδήποτε τύπο δρόμου, με βάση μία, λεπτομερή και σε βάθος, πρωτογενή εμπειρία και γνώση. Με αυτό ως δεδομένο και μετά από απουσία 17 ετών, η TOYOTA GAZOO Racing θα κάνει θεαματική επιστροφή στο φημισμένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) το 2017.
 
Μια καθηλωτική καταδίωξη υψηλών ταχυτήτων μέσα από κάθε πιθανό τύπο δρόμου στον κόσμο - από βραχώδεις διαδρομές έως και μονοπάτια καλυμμένα με πάγο - το WRC προσφέρει τη συναρπαστική ευκαιρία να δείτε γνωστά αυτοκίνητα, όπως το Yaris, να υποβάλλονται στη δοκιμασία των πιο απαιτητικών συνθηκών στον πλανήτη!

Μετά από μήνες εντατικών δοκιμών, το ολοκαίνουργιο Yaris WRC τροχοδρομεί ως τη ράμπα εκκίνησης του Μόντε Κάρλο τον Ιανουάριο, έτοιμο για εξαντλητικό αγωνιστικό πρόγραμμα. Κάτω από το αμάξωμα, την αδρεναλίνη ανεβάζει ο ολοκαίνουργιος τούρμπο κινητήρας των 1,6 λίτρων με άμεσο ψεκασμό, που αποδίδει σχεδόν 380 ίππους, και ένα πλαίσιο που έχει εξελιχθεί μέσα από τεχνικές προηγμένης προσομοίωσης, δοκιμών και παραγωγής.

/

Όταν αντιμετωπίζετε ορεινές φουρκέτες, τερατώδη άλματα και χιονισμένα δάση, χρειάζεστε όχι μόνο ένα γρήγορο αυτοκίνητο, αλλά και μια εξαιρετικά φιλόδοξη και ταλαντούχα ομάδα να σας στηρίζει. Κάτω από την ηγεσία του τέσσερις φορές Πρωταθλητή του Παγκόσμιου Ράλι, Tommi Mäkinen, σε εργαστήρια στην Puuppola της Φινλανδίας, η TOYOTA GAZOO Racing WRC αποτελεί μια ομάδα εξαιρετικά αφοσιωμένων ειδικών και παθιασμένων οπαδών των ράλι. 
 
Όταν συνδυάζονται με το εντυπωσιακό Yaris WRC, δημιουργούν μια ισχυρή συνεργασία. Πραγματικά ανυπομονούμε να ανοίξει η σεζόν! 

Σχεδιάζοντας το μελλοντικό DNA της Toyota

Συναρπαστικό και ενθουσιώδες, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) αποτελεί την κορυφή της καινοτομίας, αξιοπιστίας και ομαδικής δουλειάς. Αποτελείται από εννέα αγώνες σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και οι περίφημες 24 Ώρες του LeMans. Η TOYOTA GAZOO Racing ξαναμπήκε στο πρωτάθλημα το 2012 ενώ ξεκίνησε να συμμετέχει στον ιστορικό αγώνα LeMans από το 1985. Οι 24 Ώρες του LeMans 2016 ήταν η 18η συμμετοχή της Toyota και η νίκη ξεγλίστρησε από την ομάδα λίγα λεπτά πριν την καρώ σημαία, αλλά η TOYOTA GAZOO Racing δεσμεύεται να συνεχίσει να οδεύει προς ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

/

Κόντρα στην αδυσώπητη δοκιμασία των αγώνων που διαρκούν από 6 έως 24 ώρες, βρίσκονται δύο τελευταίας τεχνολογίας αγωνιστικά αυτοκίνητα TS050 HYBRID που αποδίδουν ισχύ που αγγίζει τους 1.000 ίππους. Αξιοποιώντας υβριδική ισχύ για εκρηκτική επιτάχυνση και αποδοτικότητα με ταχύτητες πάνω από 330χλμ/ωρα, τα σύγχρονα αυτά υβριδικά μηχανήματα (όπως και τα αυτοκίνητα δρόμου της Toyota) ανακτούν ενέργεια από την πέδηση, η οποία αποθηκεύεται σε μπαταρία, για μελλοντική χρήση.

 
/

Από τον πρώτο μας αγώνα WEC το 2012 ως τη νίκη στο πρωτάθλημα το 2014, η εμπειρία που αποκομίσαμε εξέλιξε δραστικά την ανάπτυξη της υβριδικής τεχνολογίας στα αυτοκίνητα δρόμου, σε τομείς όπως η συρρίκνωση και η ψύξη, ικανοποιώντας την δίψα μας για κατασκευή ακόμα καλύτερων αυτοκινήτων και καλύτερης οδηγικής απόλαυσης για όλους.

Ο δυσκολότερος αγώνας του κόσμου

Η GAZOO Racing συμμετείχε στον αγώνα αντοχής 24 Ώρες του Nürburgring το 2007, γνωστός και ως "ο δυσκολότερος αγώνας του κόσμου". Διάφορες ομάδες με την υποστήριξη κατασκευαστών ή ιδιωτών από ολόκληρο τον κόσμο κατεβαίνουν στο σιρκουί των 25km στη Γερμανία, που έχει γίνει γνωστό ως Πράσινη Κόλαση, για να δουν αν αντέχουν την πρόκληση.

/

Φέτος, στη 10η συμμετοχή μας και την 44η διοργάνωση του αγώνα, η TOYOTA GAZOO Racing κατέβασε τρία αυτοκίνητα: το ολοκαίνουργιο Toyota C-HR Racing, το Lexus RC και το Lexus RC F. Το Toyota C-HR Racing – η αγωνιστική εκδοχή του επερχόμενου Toyota C-HR crossover – οδηγήθηκε από ομάδα τεσσάρων οδηγών. Μετά από 24 εξαντλητικές ώρες, η ομάδα κατέλαβε την εξαιρετικά ικανοποιητική 84η θέση στον αγώνα και ήρθε τρίτη στην κατηγορία.

 
/

Παράλληλα με την ανεκτίμητη γνώση για την εξελισσόμενη ανάπτυξη των αυτοκινήτων, ο αγώνας, δίνει την ευκαιρία στο προσωπικό μας να αναπτυχθεί και να βελτιωθεί. Κάθε χρόνο, οι μόνιμοι μηχανικοί και μηχανολόγοι μας συμμετέχουν στην ανάπτυξη του αγωνιστικού αυτοκινήτου της εκάστοτε χρονιάς - και στον ίδιο τον αγώνα - αποκτώντας ανεκτίμητη γνώση που μοιράζονται με τους συναδέλφους τους ώστε να βελτιώσουν και να τελειοποιήσουν τα αυτοκίνητα παραγωγής στο μέλλον.

Η διάκριση του καλύτερου

Το Ράλι Ντακάρ είναι ο πιο απαιτητικός αγώνας στον κόσμο και είναι διάσημο για τις δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλει καθημερινά τόσο τις ομάδες όσο και τα οχήματα. Τα τελευταία εννέα χρόνια διεξάγεται στη Νότιο Αμερική όπου οι αγωνιζόμενοι καλούνται να βρουν το συντομότερο δρόμο μέσα από τo δύσκολο και τραχύ έδαφος, ανάμεσα σε βουνά, ερήμους και ποταμούς.

/

'Ηδη από το 1979, η Toyota κατέχει μία από τις κορυφαίες θέσεις στο ράλι. Συμμετέχοντας και στα δύο τμήματα της κατηγορίας των τεσσάρων τροχών, τα οχήματά της μεταξύ αυτών και η TOYOTA GAZOO Racing South Africa και η Toyota Auto Body, τα Land Cruiser, Hilux και άλλα μοντέλα, είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή στις ομάδες που ανταγωνίζονται, τόσο για τη στιβαρότητά τους, την αξιοπιστία όσο και την ευκολία συντήρησής τους.

 
/

Το 2017, τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά για την Toyota, με 28 από τα 57 αυτοκίνητα που τερμάτισαν να είναι κατασκευής Toyota - μεταξύ αυτών και το Toyota Hilux στην πρώτη δεκάδα. Η Ομάδα Land Cruiser Toyota Auto Body εμφανίστηκε με τον αέρα του νικητή για τέταρτη συνεχή χρονιά στην κατηγορία Production Division, όπου η Ομάδα Hino Sugowara ήλθε επίσης πρώτη για όγδοη συνεχόμενη χρονιά με το Hino Ranger στην κατηγορία Φορτηγά. Η Toyota θα συνεχίσει να αξιοποιεί την εμπειρία που κερδίζει από το Ράλι Ντακάρ κάθε χρόνο, στην προσπάθειά της να κατασκευάζει συνεχώς καλύτερα αυτοκίνητα.

Πρόγραμμα Οδήγησης Πέντε Ηπείρων

Γεννημένο από το κοινό μας πάθος για την υπερνίκηση των προκλήσεων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το Πρόγραμμα Οδήγησης 5 Ηπείρων της Toyota ωθεί τους εργαζομένους της να οδηγήσουν οχήματα Toyota σε πέντε ηπείρους ως το 2020. Ένας ανηλεής μαραθώνιος από διαφορετικές κουλτούρες και κλίματα, προσφέρει στο προσωπικό μας, πρωτογενή αίσθηση της απολαυστικής οδηγικής εμπειρίας στην οποία μπορούμε να δομήσουμε, τώρα και στο μέλλον, ώστε να διασφαλίσουμε ότι κατασκευάζουμε όλο και καλύτερα αυτοκίνητα.
 
Με ένα πλήθος βραχυπρόθεσμων στόχων να επιτύχουμε - όπως η νίκη στις 24 Ώρες του LeMans αφού βρεθήκαμε τόσο κοντά της στον φετινό αγώνα – και την πρόκληση της επιστροφής στο WRC, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να εμπνεόμαστε από το πνεύμα του GAZOO σε ο,τιδήποτε κάνουμε και να μοιραζόμαστε τον ενθουσιασμό του αγώνα με τους πελάτες και τους θαυμαστές μας - τους ανθρώπους που συμμερίζονται το ακλόνητο πάθος μας για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Δείτε ακόμα

H Toyota στο WRC 2018 H Toyota στο WRC 2018 Μετά από ένα πετυχημένο ξεκίνημα το 2017, η TOYOTA GAZOO Racing άναψε τις μηχανές για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA 2018 (WRC), έτοιμη να φτάσει στα όρια για να πετύχει το καλύτερο. Η Toyota στο Ράλι Dakar Η Toyota στο Ράλι Dakar Κάθε αγώνας μετράει για εμάς: η Toyota έχει μακρά ιστορία στο Ράλι Dakar. Για τη νίκη πέρα από την ταχύτητα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο έχει η ποιότητα, η αντοχή και η αξιοπιστία. Η Toyota στο Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης 2017 Η Toyota στο Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης 2017 Όπως ήταν αναμενόμενο, η Toyota παρουσίασε μία πλούσια γκάμα νέων μοντέλων στην έκθεση της Γενεύης. Με μία πρώτη ματιά στο νέο Yaris, στο καυτό 'αδελφάκι' του GRMN και στο επαναστατικό αυτοκίνητο πόλης i-TRIL Concept έως τις πρόσφατες αναβαθμίσεις του TOYOTA GAZOO Racing - το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης είναι το μέρος που κάθε φανατικός φίλος της Toyota θα ήθελε να βρίσκεται. Η Toyota στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2016 Η Toyota στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2016 Με τα βλέμματα όλου του πλανήτη στραμμένα στην Πόλη του Φωτός, το κατ’εξοχήν κέντρο του πολιτισμού και της καινοτομίας, η Toyota θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το όραμά της για το μέλλον της οδήγησης.
Ρυθμίσεις cookies

Στον ιστότοπo Toyota χρησιμοποιούμε την ειδική τεχνολογία των cookies, η οποία μας βοηθά στη συνεχή βελτίωση αυτού με απώτερο σκοπό τη δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση. Η τεχνολογία των cookies δεν συγκεντρώνει τα προσωπικά σας δεδομένα και μπορείτε πάντα να την απενεργοποιήσετε. Μάθετε περισσότερα για τις ρυθμίσεις των cookies εδώ.