TOYOTA PARA TECH
Οι μηχανικοί της Toyota συνεργάστηκαν με την Andrea Eskau, κάτοχο πολλαπλών χρυσών μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, για να διερευνήσουν τα όρια του δυνατού στο σπορ της ποδηλασίας.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Andrea Eskau
Η Andrea Eskau είναι κάτοχος τεσσάρων χρυσών και ενός ασημένιου μεταλλίου στο Παραολυμπιακό άθλημα της χειροκίνητης ποδηλασίας. Επίσης, έχει κατακτήσει τέσσερα χρυσά, τέσσερα ασημένια και δύο χάλκινα στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες. Τώρα συνεργάζεται με την Toyota για να ενισχύσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα.
Para Tech Power
Ο Μηχανικός Roger Kirschner γεννήθηκε με την αριστερή πλευρά του σώματός του παράλυτη. Οι γονείς του ήταν και οι δύο επαγγελματίες οδηγοί αγώνων, και ο ίδιος θέλησε να συμβαδίζει με το ‘γρήγορο’ lifestyle τους. Η Andrea Eskau υπέστη τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης της μετά από ατύχημα με ποδήλατο. Δεν θέλησε να χαλαρώσει, το αντίθετο, αποφάσισε να λάβει μέρος τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ακόμα και μετά την κατάκτηση τεσσάρων χρυσών μεταλλίων το καλοκαίρι και άλλων τεσσάρων χρυσών το χειμώνα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, παρέμεινε αποφασισμένη να κάνει ακόμα καλύτερο χρόνο. Ο Roger και η Andrea συνεργάστηκαν με μία ομάδα μηχανικών της Toyota για να συνεχίσουν τη βελτίωση του χειρήλατου ποδηλάτου της. Σήμερα, το νέο της ποδήλατο είναι 30% ελαφρύτερο και βελτιστοποιημένο για άριστες επιδόσεις.
Έριξα μία ματιά στο υπάρχον χειρήλατο ποδήλατο και το κατάλαβα αμέσως. Χρειάζεται νέα φιλοσοφία … μεγαλύτερη ακαμψία, αλλά μικρότερο βάρος. Είναι συναρπαστικό να μιλάς στην αγωνιζόμενη και το όχημά της σαν να είναι ένα άτομο, αφού ‘κινητήρας’ είναι η ίδια η αθλήτρια.
Roger Kirschner
Μηχανικός
The curved, multicolored lines of a Toyota race car reflect track lights. A driver waits behind the wheel.

Mobility Technology
Η ομάδα μηχανικών της Toyota έκανε χρήση της τεχνολογίας εφαρμόζει η TOYOTA GAZOO Racing στην κατασκευή ενός χειρήλατου ποδηλάτου για την Andrea που είναι ελαφρύτερο και πιο άκαμπτο από οτιδήποτε έχει οδηγήσει στο παρελθόν.


Όραμα Μετακίνησης
Η Toyota πιστεύει στην ισότητα στην πρόσβαση μέσω της μετακίνησης. Η προώθηση αθλητών όπως η Andrea είναι απλά ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η Toyota βοηθά τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ικανοτήτων, να πετύχουν το βέλτιστο των δυνατοτήτων τους.

Αφιερωμένο στους Αθλητές
Η Toyota και η Andrea έχουν συνεργαστεί σε διάφορα projects τα τελευταία επτά χρόνια, ανάμεσα στα οποία η προσαρμοσμένη χιονοδρομία (custom ski sledge). Δεσμευόμαστε να δίνουμε στους αθλητές μας τα εργαλεία που χρειάζονται για να νιώσουν τη δύναμη της κίνησης.


Olympic & Paralympic Games
Ως Παγκόσμιος, Επίσημος Συνεργάτης Μετακίνησης της Διεθνούς Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής, η Toyota δεσμεύεται να απελευθερώνει τις ανθρώπινες δυνατότητες μέσα από τη δύναμη της κίνησης και να βοηθά τους υποψήφιους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αθλητές να επιτυγχάνουν τους στόχους τους, βελτιώνοντας την πρόσβαση, αυξάνοντας τη δημοσιότητα και αναβαθμίζοντας την τεχνολογία. Μέσα από τις συνεργασίες, η Toyota επιδιώκει να ενθαρρύνει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να κάνουν τα πρώτα βήματα για την επίτευξη των ονείρων τους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, εθνικότητας ή σωματικής αδυναμίας, επειδή εμείς στην Toyota πιστεύουμε ότι όταν μπορείς να κινείσαι ελεύθερα, τα πάντα είναι δυνατά.

Slicing through the wind, Paralympian Andrea Eskau cranks her custom handbike forward.

TOYOTA GAZOO Racing
Η συμμετοχή της Toyota στο μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει μία ειδική αποστολή: να βελτιώσει όχι μόνο τα αυτοκίνητά της αλλά και τις ικανότητες των ανθρώπων που τα κατασκευάζουν. Αυτή η φιλοσοφία παραγωγής διέπει την Toyota ήδη από την εποχή του δημιουργού της, Kiichiro Toyoda. Οι ακραίες συνθήκες του μηχανοκίνητου αθλητισμού αποκαλύπτουν όλες τις δυνατότητες των οχημάτων. Δυνατότητες που δεν βλέπουμε στην καθημερινή οδήγηση. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μας επιτρέπει να δοκιμάζουμε τα όρια ενός οχήματος — ακόμα και να τα υπερβαίνουμε, ώστε να δημιουργούμε ακόμα καλύτερα αυτοκίνητα.