1. Discover Toyota
  2. Start your impossible
  3. Team Toyota Hellas
  4. Katerina Stefanidi

TEAM TOYOTA

Κατερίνα Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 1990. Είναι Ελληνίδα πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ και θεωρείται ως η μεγαλύτερη αθλήτρια στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Ξεκίνησε το άλμα επί κοντώ στην ηλικία των 10 ετών και ένας προπονητής που την είδε, αναγνώρισε αμέσως το ταλέντο της. Σύντομα κέρδισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Γυμνασίων καταρρίπτοντας το εθνικό ρεκόρ, ενώ μεγαλώνοντας κατέρριψε και αρκετά παγκόσμια.

  • Το 2005 κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων στον Αθλητισμό με 4.30μ. Παρά το γεγονός ότι οι σημαντικές της στιγμές στον αθλητισμό ήταν πολυάριθμες, η Κατερίνα αντιμετώπιζε μία ψυχολογική και χρόνια δυσκολία ελέγχου του βάρους της. Το 2006, εξέφρασε την απόφασή της να εγκαταλείψει τον αθλητισμό καθώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί τη δυσκολία αυτή. Σύντομα, όμως, άλλαξε γνώμη και άρχισε ξανά να ασκείται σκληρά, προκαλώντας τον εαυτό της να ξεπεράσει πάλι τα όριά της.

    Η Κατερίνα έχει κερδίσει συνολικά έντεκα μετάλλια στα μεγαλύτερα διεθνή πρωταθλήματα στίβου, εκ των οποίων τα πέντε είναι χρυσά.

Συγκεκριμένα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου (2017), στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου (2016, 2018) σημειώνοντας και τις 2 χρονιές νέο ρεκόρ διοργάνωσης και το 2017 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Παράλληλα, για τέσσερις συνεχείς χρονιές, από το 2016 έως και το 2019, κατέκτησε την πρώτη θέση στο Diamond League.

Το 2016 έκανε το αδύνατο-δυνατό, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, παρά τον τραυματισμό που αντιμετώπισε και δεν της επέτρεψε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα των προπονήσεών της. Η Κατερίνα ξεπέρασε τις προκλήσεις και τον ίδιο της τον εαυτό και ανέβασε την Ελλάδα στην υψηλότερη θέση του βάθρου.

Η Κατερίνα αναγνωρίστηκε ως «Γυναίκα Αθλήτρια Ευρώπης για το 2017». Είναι κοινωνικά ιδιαίτερα ενεργή. Επιπλέον, λόγω της προσωπικής της ιστορίας, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και επιδιώκει καθημερινά να υπενθυμίζει τη «σημασία της πίστης στον εαυτό σου».